Budi dio naše mreže
Izbornik

U Budrovcima na Dan života kršteno troje djece

Budrovci (IKA)

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predvodio je svečano misno slavlje 4. veljače kada se obilježava Međunarodni dan života, u filijalnoj crkvi svetoga Nikole biskupa u Budrovcima tijekom kojega je krstio troje djece, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Sakrament krštenja primili su David – peto dijete obitelji Raič, Fran – treće dijete obitelji Ciganović i Nora – treće dijete obitelji Bala. U koncelebraciji s biskupom bio je i Ivan Lovrić, domaći župnik Župe Preobraženja Gospodinova Piškorevci.

Biskup Ćurić obratio se roditeljima krštenika i vjerničkom puku naglasivši da je ponos i dika uključiti troje djece u zajedništvo vjere po sakramentu krsta. Posebno na to upozorava papa Franjo kada kaže da čin krštenja zadire u dubinu našega postojanja.

„Zato, predragi moji,  krštenje za nas nikako ne smije ostati neka uspomena na početak života već ga je potrebno prihvatiti kao jedan poseban događaj. Iako smo ga primili u najranijem dobu, svi se mi kršćani današnjega vremena trebamo pitati je li doista događaj moga krštenja jedan od temeljnih događaja moga postojanja, moga života“, rekao je biskup Ćurić.

Snagom Božjega duha postižemo neprolazno zajedništvo kojim smo ucijepljeni u sam Kristov život. Zato nam valja uvijek i neprestano uranjati u dubinu te istine. Nastavljati Kristova djela, moliti i biti u dijalogu sa svojim Gospodinom Učiteljem Isusom Kristom. Tako ćemo se očitovati da ga prepoznajemo, da nije ostao stranac. Tako ćemo posvjedočiti da ga ljubimo. Moramo biti u dijalogu sa svojim Učiteljem Isusom Kristom. Stoga trebamo graditi svoje odnose u bratskoj i sestrinskoj ljubavi puni dobrote i suosjećanja jedni prema drugima. Znamo da je Isus s kojim smo povezani pobjednik nad svakim grijehom i vjerujemo da nas krštenje oslobađa ljage Istočnoga grijeha. Svi su krštenici navjestitelji Evanđelja s težnjom prema besmrtnosti koja će se jednom ostvariti i potpuno zasjati.

Nakon biskupskoga blagoslova, na kraju mise, Budrovčani su zapjevali pjesmu o svom nebeskom zaštitniku svetom Nikoli biskupu čiji su stihovi „Djecu nam svojim duhom opoji, Bogu i nebu ti ih odgoji!“