Budi dio naše mreže
Izbornik

U franjevačkoj zajednici u Jeruzalemu proslavljen Veliki tjedan i Uskrs

Jeruzalem (IKA)

Obredi Velikog tjedna i svetkovina Uskrsa proslavljeni su u franjevačkoj zajednici u Jeruzalemu bez prisutnosti naroda zbog opasnosti širenja zaraze koronavirusom.

Župnik latinske župe u Jeruzalemu fra Amžad Sabar i župni vikar fra Sandro Tomašević na različite su načine pokušali uključiti vjernike koji žive u kršćanskoj četvrti uz baziliku Svetoga groba.

Tjedan dana prije Cvjetnice, 29. ožujka, s krovova kuća uputili su riječ podrške i navještaj Evanđelja lokalnim kršćanima koji su Arapi. Na Cvjetnicu, 5. travnja, prošli su ulicama Jeruzalema naviještajući Evanđelje te su podijelili maslinove grančice.

Na Veliki četvrtak, 9. travnja, fra Sandro Tomašević se uputio s manjim brojem franjevaca do Getsemanskog vrta gdje su na više jezika, a među ostalim i na hrvatskom, čitali evanđelja koja opisuju događaj koji se dogodio na tome mjestu.

Na Veliki petak, 10. travnja, zajedno s nekolicinom lokalnih kršćana molili su pobožnost Križnog puta. Ostale dane trodnevlja, kao i sam Uskrs, proslavili su u zajednici s ostalim franjevcima kuće.

Foto: U franjevačkoj zajednici u Jeruzalemu proslavljen Veliki tjedan i Uskrs