Budi dio naše mreže
Izbornik

U Gibarcu proslavljena župna svetkovina sv. Ivana Nepomuka

Gibarac (IKA/TU)

Župa sv. Ivana Nepomuka proslavila je župnu svetkovinu u nedjelju 16. svibnja, a središnje slavlje predslavio je župni upravitelj Nikica Bošnjaković.

Isus moli za nas

Velečasni Bošnjaković se u propovijedi osvrnuo na pročitano evanđelje (usp. Iv 17, 11b-19). Posebno je naglasio da se Isus u svojoj velikosvećeničkoj molitvi moli za sve nas.

„Isus ovdje vapi svim srcem za sve naraštaje Crkve. On poznaje sve zamke svijeta u kojem živimo. Ovako moli Oca: „Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga“. To nam je ostavio i u molitvi Očenaša, da i mi sami molimo Boga da nas izbavi od zla, jer  Isus zna kako đavao vreba kršćane i želi ih odvući od Krista i Crkve. On također kaže: ‚Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta.‘ Isusov učenik treba biti na zemlji, ali ne živjeti životom kakav se na zemlji propagira, jer ne smije dopustiti da ga vodi duh svijeta, nego duh Božji. Tako posvećujemo sredinu u kojoj živimo i radimo“, kazao je predslavitelj.

Ljubav Božja

U nastavku propovijedi vlč. Nikica Bošnjaković govorio je o ljubavi Božjoj u nama. „Isus traži od Oca da nas učvrsti u istini. Pripadamo Kristu i Njegovu Kraljevstvu, to je istina o nama. Istina ima samo jedno ime Isus – ljubav. Božje Ime je ljubav. Sveti Ivan u svojoj poslanici kaže da smo upoznali tu ljubav. Priznati istinu znači priznati da trebamo Ljubav Božju. Jedini Isus je istina koji nam razotkriva naše neistine i tame. Ako je ljubav Božja u nama, ona kroz nas i djeluje. Ljubav Božja ne osuđuje, ne ogovara, ne kritizira, podržava, donosi mir, nije sebična. Onaj koji u sebi nosi tu ljubav smatra drugoga vrjednijim od sebe. Božja Ljubav je konstanta, ona nije promjenljiva i prolazna kao naše ljudske emocije“, zaključio je vlč. Nikica.

Pjevanje je predvodio župni zbor iz Šida pod vodstvom Tijane Kovačević.

Pored malobrojnih domaćina, u slavlju su sudjelovali i vjernici iz Šida i okolnih mjesta.

Domaćini su za goste pripremili posluženje, te su svi nakon mise ostali u crkvenom dvorištu na druženju.