Budi dio naše mreže
Izbornik

U Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici proslavljen Svjetski dan bolesnika

Zagreb (IKA)

Uz posjete i druženja s bolesnicima u njihovim domovima zagrebački Caritas je 11. veljače svečanim misnim slavljem proslavio Svjetski dan bolesnika i u Kući bl. Alojzija Stepinca, u kojoj se trenutačno na smještaju nalazi 75 korisnika, a poludnevni i dnevni boravak koriste 23 odrasle osobe.

Misa je slavljena u prvoj stambenoj jedinici Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac«, u kojoj se nalaze najteži bolesnici i korisnici s višestrukim dijagnozama, a u zajedništvu s korisnicima i zaposlenicima Kuće predvodio ju je umirovljeni svećenik Josip Babić. Vlč. Babić održao je i propovijed, a potkraj misnoga slavlja podijelio je nazočnima i bolesničko pomazanje.

Navodeći primjere iz svojega pastoralnog djelovanja, koji pomažu razumjeti zašto se Isus toliko raduje djeci, vlč. Babić je istaknuo: »Djeca znaju slaviti Gospodina na svoj način. Zato je dragi Isus i rekao: ‘Ako vi stariji ne budete u svojoj pameti ponizni i jednostavni, zahvalni i radosna srca kao ova djeca, nećete ući u Kraljevstvo Božje’. Takve nas vole Isus i Majka Marija, koju danas slavimo i kojoj preporučamo sve naše liječnike, medicinske sestre i sve one koji kolima hitne pomoći voze bolesnike svih vrsta bolesti, i djecu i sve nas starije«. Zaposlenike je pozvao da u korisnicima gledaju nemoćnog Krista, a korisnike je potaknuo na zahvalnost zaposlenicima za njihovo požrtvovno služenje.
Vlč. Babić, prijatelj malih i velikih korisnika ove najveće kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, podijelio je sudionicima misnoga slavlja i sličice s molitvom anđelima čuvarima te slatkiše, a jedna zaposlenica pripremila je i podijelila molitve u čast bl. Alojzija Stepinca.