Budi dio naše mreže
Izbornik

U Lovranu održana duhovna obnova za bračne parove

Lovran (IKA)

Ured za obitelj Riječke nadbiskupije organizirao je 13. godinu u nizu duhovnu obnovu za bračne parove na temu “Korizma u obitelji”. Duhovna obnova održana je od petka 8. ožujka do nedjelje 10. ožujka u Domu pastoralnih susreta u Lovranu i predvodio ju je dominikanac Ivan Dominik Iličić.

Na obnovi su sudjelovali supružnici iz župa Riječke nadbiskupije, ali i šire. Supružnici su na duhovnu obnovu mogli povesti djecu za koju je organizirano čuvanje, dok su starija djeca mogla sudjelovati u programu duhovne obnove. Voditelj duhovne obnove pozvao je obitelji da snažnije zažive logiku Kristove sebedarne ljubavi i otvore se milosnom daru spasenja kako bi i oni sami mogli postati što ljepši dar jedno drugome. Nagovore je temeljio na promišljanjima vezanim za „teologiju tijela“ svetog Ivana Pavla II. te dao poticaje za snažniji duhovni život u korizmi. Poseban naglasak bio je na poticajima za otvaranje dubljem shvaćanju euharistije koja na savršeni način uprisutnjuje logiku darivanja Božjeg dara spasenja i poziva na primanje toga dara, „kako bismo tu istu logiku mogli primijeniti u svim dimenzijama svoga života, te živjeti euharistiju i živjeti od euharistije“.

Uz nagovore i euharistijsko slavlje i klanjanje u kapelici, bilo je i igre, susreta, druženja, razgovora, molitve krunice u dvorištu Doma pastoralnih susreta u Lovranu. Molimo za naše obitelji i da ovakvih duhovnih obnova i susreta bude što više, poručio je fr. Ivan Dominik Iličić.

Ključne riječi:
bračni parovi duhovna obnova