Budi dio naše mreže
Izbornik

U nevremenu oštećena crkva sv. Marka na Veprincu

Veprinac (IKA)

Grad Opatija izvijestio je na svojim stranicama da se 16. svibnja 2023. na crkvi sv. Marka na Veprincu odvojio dio krova na zvoniku te je policija zatvorila prilaz crkvi i području vidikovca Brituha.

U jutarnjim satima, zbog jakog vjetra, odvojio se dio limenog krova. Vatrogasci JVP-a Opatija uspjeli su ukloniti dio lima koji je visio s krova, no, ostatak lima još uvijek predstavlja opasnost. Zbog sigurnosti građana, policija je zatvorila prilaz crkvi i području vidikovca Brituha. Do daljnjega se neće služiti svete mise u veprinačkoj crkvi, piše na mrežnoj stranici Grada Opatije.

Iz Grada su apelirali na sve mještane i posjetitelje Veprinca da ne dolaze na područje Brituha i poštuju postavljene oznake zbog vlastite sigurnosti.

Veprinački župnik Zrinko Nikolić odmah je došao na lice mjesta i već su započeti razgovori s građevinarima oko saniranja krovišta. Prema svemu sudeći, saniranju se neće moći pristupiti bez postavljanja skele jer je prilazna cestica koja vodi do vidikovca preuska za neki veći kamion s dizalicom. Ako se ne uspije dogovoriti privremeno učvršćivanje lima s alpinistima ili firmama koje rade na visinama, pristup bi mogao biti zabranjen dulje vrijeme. Do daljnjega neće biti svete mise u veprinačkoj crkvi sv. Marka evanđelista, a mole se svi mještani i posjetitelji da ne dolaze na područje Brituha jer dio lima „vijori“ i ne zna se u kojem trenutku bi se mogao do kraja „otkačiti“ i pasti – rekla je za Novi list predsjednica Mjesnog odbora Veprinac–Učka Zorica Sergo.