Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-marka

Mlada nedjelja na Plehanu

Mlada nedjelja proslavljena je 11. listopada u Župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu (Derventski dekanat) u Bosanskoj Posavini u znaku zahvale Gospodinu za plodove rada.

Svečano proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskoga u Vinovu

Vinovljani su misom i procesijom koju je predvodio župnik Čvrljeva fra Ante Jurić Talaja u nedjelju 13. lipnja u crkvi sv. Marka u Vinovu, u Župi Čvrljevo, u Dalmatinskoj zagori, svečano proslavili blagdan svog nebeskog suzaštitnika sv. Antuna Padovanskoga.

Proslavljen blagdan sv. Fabijana i Sebastijana na Gornjem gradu

Na blagdan svetog Fabijana, pape i mučenika, i svetog Sebastijana, mučenika, u istoimenoj kapeli uz župnu crkvu sv. Marka evanđelista na zagrebačkom Gornjem gradu, u srijedu 20. siječnja župnik i rektor akademske crkve sv. Katarine preč. Vladimir Magić predslavio je večernje mise.

Završeni radovi na popločavanju kamenom poda crkve Sv. Marka na Plehanu

Radovi na popločavanju kamenom poda crkve Sv. Marka na Plehanu kod Dervente u Bosanskoj Posavini, koji su započeli 22. lipnja završeni su u petak, 24. srpnja. Izvodili su ih djelatnici tvrtke Kamenarski centar i klesarstvo iz Samobora, pod nadzorom vlasnika Stipe Lucića, rodom iz Plehana.

Neće biti prijenosa mise iz crkve Sv. Marka

Hrvatska radiotelevizija izvijestila je da zbog izvanredne situacije uzrokovane potresom i oštećenja crkve Sv. Marka na Gornjem Gradu, neće biti najavljenog prijenosa mise u 10 sati.

Misa za Domovinu u crkvi Sv. Marka prigodom Dana neovisnosti

„Sigurno da je nezaobilazna ona politička, ali je puno važnija duhovna neovisnost iz koje je rođena i ona formalno pravna. I baš tu se s pravom pitamo koliko smo neovisni. Istina, puno je toga što pokazuje znakove izvanjske neovisnosti, ali su duboki tragovi ovisnosti, ponajprije ovisnosti o neistinama iz doba Jugoslavije, neistine koje su bile polazište za gušenje hrvatske slobode, neistine koje su nanosile bol i hranile ratna stradanja“, rekao je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško u homiliji na misi za Domovinu prigodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske slavljenoj u ponedjeljak 8. listopada u crkvi Sv. Marka Evanđeliste na zagrebačkom Gornjem gradu.