Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-marka

Biskup Gorski blagoslovio obnovljenu crkvu sv. Marka na Gornjem gradu

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je euharistijsko slavlje na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca tijekom kojega je blagoslovio obnovljenu crkvu sv. Marka evanđelista na zagrebačkom Gornjem gradu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Obnovljena župna crkva sv. Marka na Gornjem gradu

Župna crkva sv. Marka u Zagrebu na Gornjem gradu koja je teško oštećena u potresima 2020. godine, obnovljena je i bit će od Prve nedjelje došašća, 3. prosinca 2023. otvorena za redovita bogoslužna slavlja.

Sprovod fra Drage Prgometa na Plehanu

Fra Drago Prgomet, svećenik Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene, koji je u petak 29. rujna 2023., okrijepljen svetim sakramentima, preminuo u Staračkom domu Senior u Novom Selu kod Odžaka, pokopan je u utorak 3. listopada na franjevačkom groblju na Plehanu u Bosanskoj Posavini.

Saniran krov zvonika crkve sv. Marka na Veprincu

Limeni pokrov zvonika crkve sv. Marka na Veprincu, oštećen u nevremenu, saniran je 25. svibnja 2023. te se crkva i prostor oko nje opet mogu sigurno koristiti, izvijestili su iz Mjesnog odbora Veprinac–Učka.

U nevremenu oštećena crkva sv. Marka na Veprincu

Grad Opatija izvijestio je na svojim stranicama da se 16. svibnja 2023. na crkvi sv. Marka na Veprincu odvojio dio krova na zvoniku te je policija zatvorila prilaz crkvi i području vidikovca Brituha.

Mlada nedjelja na Plehanu

Mlada nedjelja proslavljena je 11. listopada u Župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu (Derventski dekanat) u Bosanskoj Posavini u znaku zahvale Gospodinu za plodove rada.

Svečano proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskoga u Vinovu

Vinovljani su misom i procesijom koju je predvodio župnik Čvrljeva fra Ante Jurić Talaja u nedjelju 13. lipnja u crkvi sv. Marka u Vinovu, u Župi Čvrljevo, u Dalmatinskoj zagori, svečano proslavili blagdan svog nebeskog suzaštitnika sv. Antuna Padovanskoga.

Proslavljen blagdan sv. Fabijana i Sebastijana na Gornjem gradu

Na blagdan svetog Fabijana, pape i mučenika, i svetog Sebastijana, mučenika, u istoimenoj kapeli uz župnu crkvu sv. Marka evanđelista na zagrebačkom Gornjem gradu, u srijedu 20. siječnja župnik i rektor akademske crkve sv. Katarine preč. Vladimir Magić predslavio je večernje mise.

1 2