Budi dio naše mreže
Izbornik

U novim uvjetima EWTN na međunarodnoj konferenciji okupio najviše sudionika do sada

Vatikan (IKA)

Održana je šesta međunarodna konferencija EWTN-a (Eternal Word Television Network), najveće globalne katoličke medijske mreže u svijetu i katoličkih televizija podružnica. Susret je bio 15. i 16. listopada, a umjesto predviđenog Rima, sudionici su se okupili online.

Ovo je prvi tako održan susret što je omogućilo sudjelovanje dosad najviše članova EWTN obitelji razasutih od Sjedinjenih Američkih Država do Filipina.

Na konferenciji su sudjelovali Laudato TV, EWTN SAD te EWTN-ove podružnice iz Vatikana, Njemačke, Ukrajine, Velike Britanije, Irske, Poljske, Mađarske, Norveške, Nizozemske, Španjolske, Rumunjske, jugoistočne Azije, Afrike, te Lux TV iz Slovačke i Exodus TV iz Slovenije.

Domaćini susreta, podružnica EWTN-a u Vatikanu, moderirali su izlaganja svih članica od kojih je većina istaknula težinu opstojanja u trenutačnim uvjetima. Prednost zajedništva katoličkih televizijskih kuća je dijeljenje sadržaja o kojem se mnogo razgovaralo na ovom online susretu.

Predsjedavajući EWTN-a Michael Warshaw istaknuo je misao kako je Majka Angelica, utemeljiteljica najveće katoličke TV mreže, providonosno bila Božja produljena ruka za današnje vrijeme.

„Majka Angelica nije znala za Covid 19, ali Bog je znao da ćemo biti u ovim uvjetima i da će nas trebati u ovim trenutcima, kako bismo iskoristili internetsku mrežu, alate koje imamo, kako bismo donijeli nadu očajnima i uplašenima“, rekao je Micahel Warshaw.

U sklopu svoje prezentacije direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović pokazala je velik porast pratitelja Laudato TV-a na društvenim mrežama u proteklih pola godine. Veliko oduševljenje izazvala je snimka presjeka koncerata „Progledaj srcem“, osobito slika „mlade katoličke Hrvatske“.

„Želim vas ohrabriti dragi prijatelji u ovom neizvjesnom vremenu. Neka slavljenje Boga ispuni naša srca i prožme cijeli naš rad. Nadam se i vjerujem da ćemo se uskoro ponovo uživo okupiti“, rekla je Ksenija Abramović.

Iduće godine EWTN slavi 40. rođendan, a najavljeno je kako se radi na pokretanju procesa beatifikacije Majke Angelice.

Ključne riječi:
EWTN laudato.tv