Budi dio naše mreže
Izbornik

U oružanoj pljački u Keniji ubijen svećenik

Nairobi (IKA)

U Keniji je u prosincu ubijen katolički svećenik John Njoroge Muhia, župnik župe Kinoo u Kiambu, 25 kilometara od Nairobija.

Na putu prema banci u gradu Kikuyuu, kamo je išao položiti novac prikupljen od milodara vjernika, njegov su automobil zaustavila četvorica muškaraca na motociklima te od njega zatražila da im preda torbu koju je imao kraj sebe. Budući da je svećenik oklijevao, jedan je od razbojnika izvukao pištolj i opalio nekoliko hitaca u prsa vlč. Muhije.

Razbojnici su potom iz automobila uzeli torbu i svećenikov mobitel, te pobjegli na motociklima. Jedan je očevidac na obližnjem gradilištu isprva čuo hice iz pištolja, a potom ugledao razbojnike koji su projurili na motociklima. Svećenik je proglašen mrtvim po dolasku u bolnicu.

„Rastužilo nas je ubojstvo oca Njorogea; ubojstva Gospodinovih službenika nedopustiva su“, kazao je vlč. Francis Kiarie, koji je radio s ubijenim svećenikom.

Vlč. John Njoroge Muhia imao je 56 godina, a potječe iz Gatitua u Keniji. Za svećenika je zaređen 30. prosinca 1994. godine i služio je u župi svetoga Petra Stijene u mjestu Kinoo, nedaleko od grada u kojem je ubijen, izvijestio je Vatican News.