Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenik

Preminuo fra Ljubo Krasić

U samostanu na Humcu, u nedjelju 21. lipnja, okrijepljen svetim sakramentima, blago u Gospodinu u 83. godini života preminuo je njegov sluga svećenik i redovnik fra Ljubo Krasić, potvrdili su u nedjelju 21. lipnja iz Hercegovačke franjevačke provincije.

Preminuo isusovac o. Roko Prkačin

U Općoj bolnici u Dubrovniku u ponedjeljak 15. lipnja preminuo je isusovac o. Roko Prkačin, u 89. godini života, 69. godini redovništva, i 59. godini svećeništva. Ukop o. Roka je u srijedu 17. lipnja. Počinje misom zadušnicom u 16 sati u župnoj crkvi Sv. Petra na Boninovu u Dubrovniku, a nastavlja se ispraćajem u 17 sati na Gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku.

Pokopan vrhbosanski svećenik Miro (Mirko) Bešlić

Na groblju Rabić u Derventi u Bosanskoj Posavini u petak 20. ožujka pokopan je vrhbosanski svećenik Miro (Mirko) Bešlić koji je preminuo u Zagrebu 17. ožujka u 69. godini života i 45. godini svećeništva.

Prvi svećenik u Hrvatskoj zaražen koronavirusom

Umirovljeni svećenik na pastoralnoj ispomoći u župi Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu M.A. i izvanredni djelitelj pričesti M.Ć, kako stoji na službenim internetskim stranicama Župe, bili su pozitivni su na testiranju za koronavirus u petak 20. ožujka.

U požaru kod Tivta teško ozlijeđen svećenik

O. Jakov Jurendić (71), član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, teško je ozlijeđen u eksploziji plina i požaru koji je jutros oko pet sati izbio u kući u Kaluđerovini kod Tivta.