Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenik

Odgovor Zadarske nadbiskupije na upit može li svećenik preuzeti dio svjetovne vlasti

„Svećenici Zadarske nadbiskupije znaju da Crkva klericima zabranjuje prihvatiti javnu službu koja uključuje sudjelovanje u vršenju svjetovne vlasti“, priopćeno je u četvrtak 27. svibnja iz Zadarske nadbiskupije kojoj su posljednjih nekoliko dana stizali upiti „može li svećenik biti angažiran u lokalnoj zajednici kao voditelj nekog od gradskih resora“ jer je jedan od kandidata za gradonačelnika Zadra izjavio kako će „svećenik čije ime nije objavio biti dio njegovoga kadra u vodstvu Grada“.

Umro vlč. Stjepan Porkulabić

Vlč. Stjepan Porkulabić preminuo je u četvrtak 11. ožujka 2021., u 69. godini života i 42. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima, u Kliničkom bolničkom centru Rijeka – lokalitet Sušak.

Pokopan salezijanac don Rudolf Belko

Vjernici župe sv. Ivana Bosca u Podsusedu oprostili su se 19. siječnja od svoga župnika don Rudolfa Belka. Pokop na Miroševcu u srijedu 20. siječnja vodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško, a misu zadušnicu u crkvi Sveta Mati Slobode predsjedao je salezijanac don Petar Belina.

Preminuo vlč. Stjepan Biber, svećenik Požeške biskupije

Nakon duže bolesti u Svećeničkom domu u Požegi u subotu navečer 5. rujna iznenada je u 68. godini života i 42. godini misništva preminuo vlč. Stjepan Biber. Pogreb vlč. Stjepana Bibera bit će u srijedu 9. rujna u 14 sati na mjesnom groblju u Dekanovcu, a nakon toga slavit će se misa zadušnica u župnoj crkvi Svih Svetih.

Preminuo fra Ljubo Krasić

U samostanu na Humcu, u nedjelju 21. lipnja, okrijepljen svetim sakramentima, blago u Gospodinu u 83. godini života preminuo je njegov sluga svećenik i redovnik fra Ljubo Krasić, potvrdili su u nedjelju 21. lipnja iz Hercegovačke franjevačke provincije.

1 2