Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenik

Bjelorusija: Uhićen katolički svećenik

Vlasti u autoritarnoj Bjelorusiji optužuju rimokatoličkog svećenika za izdaju, tvrde aktivisti za ljudska prava, izvijestio je 20. studenog Vatican News.

Preminuo vlč. Marko Milinković

Vlč. Marko Milinković, umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, preminuo je u ponedjeljak, 13. studenog 2023. u Kliničkom bolničkom centru Dubrava u Zagrebu, u 68. godini života i 42. godini svećeništva, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Susret svećenika Varaždinske biskupije

Svećenici Varaždinske biskupije sa svojim biskupom Božom Radošem okupili su se na susretu, odnosno duhovnoj obnovi, u ponedjeljak 12. lipnja u biskupijskom Pastoralnom centru u Varaždinu.

U Meksiku ubijen još jedan svećenik

Meksički svećenik, redovnik augustinac Javier Garcia Villafana ubijen je u ponedjeljak, što je još jedan u nizu napada na svećenike u Meksiku, objavila je u srijedu 24. svibnja KNA.

U Nikaragvi se nastavlja progon crkvenih službenika

Dok biskup Matagalpe u Nikaragvi Rolando Alvarez čeka početak sudskog procesa zbog optužbe za proturežimsko djelovanje, svećenik Oscar Danilo Benavides Davila osuđen je u subotu 4. veljače po mjesnom vremenu za slične optužbe na deset godina zatvora, izvijestila je KNA.

1 2 3 4