Budi dio naše mreže
Izbornik

U Panami očekuju 200.000 mladih

Rim (IKA)

Nepuna dva tjedna uoči 34. svjetskoga dana mladih koji će se od 22. do 27. siječnja održati u Panami organizatori ističu da očekuju više od 200.000 sudionika iz 155 zemalja svijeta.

Među njima je i oko 1000 mladih predstavnika domorodačkih naroda iz cijeloga svijeta koji će se tri dana prije okupiti na susret s posebnim osvrtom na papinsku encikliku „Laudato si'” a zatim se pridružiti ostalim mladima. Glasnogovornik organizacijskoga odbora SDM Giancarlo Candadedo u razgovoru za Radio Vatikan napomenuo je da se za susret pripravljaju prvenstveno molitvom. Organizacija takvoga događaja za njihovu malu zemlju veliki je izazov. Pritom biskupima aktivno pomaže i Vlada. Prvi se put u povijesti Svjetskoga dana mladih dogodilo da je vlada zemlje domaćina ustanovila i administrativnu službu koja pomaže u organizaciji.

Candadedo ističe da je sve spremno za Papin dolazak, Prošle su nedjelje javnosti predstavili papapmobil i hodočasnički paket koji je ovoga puta posebno znakovit, u njemu su naime i krunice koje su izradile siromašne obitelji u Betlehemu.

Ključne riječi:
mladi Panama