Budi dio naše mreže
Izbornik

U Pazinu održano 49. hodočašće bolesnika

Pazin (IKA)

Na Duhovski ponedjeljak, 10. lipnja, u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina održano je 49. tradicionalno hodočašće bolesnika. Misno slavlje predvodio je porečki i pulski biskup Dražen Kutleša u suslavlju s franjevcima domaćinima te svećenicima Pazinskoga dekanata.

Hodočašće, na blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve,  i ove je godine organizirano slijedom suradnje franjevaca i pazinske konferencije Udruge sv. Vinka Paulskog. Već tradicionalno na tome hodočašću organizirano sudjeluju korisnici Doma za odrasle osobe Motovun zajedno s njegovateljima i stručnim osobljem.

Vrijeme dočekivanja hodočasnika te mogućnosti za sakrament pomirenja započelo je u popodnevnim satima. Nakon pobožnosti krunice uslijedilo je misno slavlje tijekom kojeg je bolesničko pomazanje podijeljeno svima koji su pristupili, te na to bili pripravni. Hodočasnicima su se prigodnim pozdravima obratili fra Darko Tepert i fra Josip Vlašić.

Biskup Kutleša u homiliji je, govoreći o ljepoti i veličini brige i pažnje za bolesne i nemoćne, istaknuo primjer BDM koja je, uz Ivana i nekoliko žena pratila Isusa do ispod križa. Važno je prema potrebitima učiniti sve što možemo, premda ponekad to može biti samo suosjećanje, no patniku i onome tko se o njemu brine i to jako puno znači, imati nekoga blizu u tim trenucima. Biskup je potaknuo okupljene neka i u bolesti imaju povjerenja u Božju providnost, a neka im primjer bude ona koja je Majka Crkve. Na kraju homilije podsjetio je i na važnost prihvaćanja Božje volje.

Nakon misnog slavlja druženje je nastavljeno u  samostanskom dvorištu, a uz nastup Domskog benda, koji čine korisnici Doma za odrasle osobe Motovun.

 

Ključne riječi:
49. hodočašće bolesnika Pazin