Budi dio naše mreže
Izbornik

U Petrinji blagoslovljen stambeni modul Hrvatskog Caritasa

Petrinja (IKA)

Privremeni dom Mire Vidušić, stambeni modul Hrvatskog Caritasa postavljen u Petrinji u četvrtak 6. svibnja blagoslovio je petrinjski vojni kapelan vlč. Branko Čagelj koji je gospođi zaželio obilje Božje prisutnosti i pomoći te što raniju izgradnju novog doma.

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije toga dana bili su gosti u privremenom domu gospođe Mire. Riječ je o nekadašnjoj stanovnici samog centra Petrinje čiji je dom potpuno razrušen tijekom razornog potresa. Gospođa živi sama, a zahvaljujući velikom srcu mladog bračnog para, koji je želio ostati anoniman, dobila je dio zemljišnog prostora kamo se mogao postaviti stambeni modul Hrvatskoga Caritasa.

Na druženju i blagoslovu nazočili su i susjedi te prijatelji gospođe Mire koji su joj puno pomogli uslijed nesreće koja ju zahvatila, ali su i dalje čvrsto uz nju. Svi oni u prvi plan ističu veliko i dobro srce gospođe Mire s kojom su kroz život dijelili dobro i zlo.

Gospođa Mira kroz suze je istaknula veliku zahvalnost djelatnicima Caritasa, a ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić i predsjednica Povjerenstva za pomoć stradalima s. Smilja Čirko nisu mogle sakriti svoje oduševljenje uskom povezanošću susjeda ulice koji izvana djeluju kao velika obitelj koji si međusobno stoje na raspolaganju u svakom trenutku. Upravo su ti susjedi gospođi napravili nadstrešnicu ispred modula, a u planu je i popločavanje okolnog prostora.

Ovakve priče svakako daju vjetar u leđa svim djelatnicima i volonterima Caritasa te snagu za nove aktivnosti i projekte.