Budi dio naše mreže
Izbornik

U Požegi održan glazbeno-duhovni program mladih „Otvorite vrata Kristu 2021.“

Požega (IKA)

U organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Požeške biskupije, u petak 24. rujna, na završetku Biskupijskog dana prigodom 24. obljetnice uspostave Požeške biskupije, u Požegi je u dvorištu Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije održan glazbeno-duhovni program „Otvorite vrata Kristu 2021.“ na kojem su se okupili mladi i obitelji iz Požege i drugih dijelova biskupije.

To je program koji se održava svake godine na Biskupijski dan nakon Trećeg biskupijskog euharistijskog kongresa 2017. godine. U organizaciju programa u koordinaciji biskupijskog Pastoralnog centra i Katehetskog ureda bili su intenzivno uključeni vjeroučitelji i župni animatori.

U prvom dijelu programa održan je koncert duhovne glazbe, na kojem su nastupili: Stjepan Lach, Matej Galić, Bruna Oberan, Bruno Čolak i Amorose. Kao prateći vokali zajedno s navedenim izvođačima nastupili su mladi okupljeni u suženi Biskupijski zbor mladih pod ravnanjem Katarine Marić. Izvođače su na instrumentima pratili glazbenici duhovnog benda „Srce Isusovo“ iz Zagreba: Mario Klarić (bubnjevi), Andrej Grozdanov (električna gitara), Marijo Bilić (bas gitara) i Stjepan Habunek (klavijatura). Voditelji koncerta bili su Petar Petrović i Miroslav Paulić.

Tijekom koncerta duhovnu misao, na temelju Božje riječi i poticaja sv. Ivana Pavla II., mladima je uputio Tomislav Dokoza, vjeroučitelj u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici i upravitelj Župe sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici. Ohrabrio ih je u njihovim nastojanjima oko intenzivnijeg odnosa s Bogom napose kroz molitvu i razmatranje Božje riječi.

Nakon programa u dvorištu požeških katoličkih škola, mladi su se uputili u obližnju požešku Katedralu na euharistijsko klanjanje, koje je predvodio Robert Kupčak, upravitelj Pastoralnog centra Požeške biskupije.