Budi dio naše mreže
Izbornik

U PU zagrebačkoj obilježen Dan policije i proslavljen blagdan sv. Mihaela

Zagreb (IKA)

U ponedjeljak, 27. rujna u prisustvu užeg kolegija načelnika PU zagrebačke na čelu s načelnikom Markom Rašićem, svečanom svetom misom u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata u Petrinjskoj 20, proslavljen je Dan policije uz nadolazeći blagdan sv. Mihaela, zaštitnika hrvatske policije.

Svetu misu predslavio je župnik Župe sv. Mirka u zagrebačkim Šestinama, vlč. Robert Šreter u koncelebraciji s policijskim kapelanom za PU zagrebačku vlč. Dragom Kozićem.

U propovijedi je vlč. Robert iskazao srdačnost i zadovoljstvo, zahvalio se policijskom kapelanu na pozivu, što je u zajedništvu s policijom i što zajedno s njima može proslaviti svetog Mihaela.

Propovjednik se osvrnuo na slabu ljudsku narav koja nije savršena. A da smo mi savršeni onda nam i ne bi trebala policija jer bi sve bilo savršeno i u redu. Zaštita svetog Mihaela prava je obrana našim slabostima, a prije svega iskušenjima koja vrebaju posvuda. Naš kršćanski život je put, hod prema Bogu, prema vječnosti. A hod zahtijeva određeni trud i napor, određenu borbu. Vaš moćni zaštitnik sv. Mihael neka vam bude uzor za život po volji Božjoj u borbi protiv svih duhovnih slabosti i napasti. Po uzoru na sv. Mihaela pozvani smo živjeti po volji Božjoj, poruka je i čestitka vlč. Roberta svim djelatnicima za Dan policije.

Na kraju mise vlč. Drago je izmolio molitvu zaštite sv. Mihaelu i čestitao blagdan sv. Mihaela i Dan policije.

Potom je upriličena komemoracija za poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke u auli zgrade PU ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. U prigodi obilježavanja blagdana sv. Mihaela, zaštitnika hrvatske policije i Dana policije, u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje, načelnik PU zagrebačke Marko Rašić zajedno sa suradnicima položio je vijenac ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. Završnu molitvu za poginule i nestale policajce izmolio je vlč. Robert Šreter u zajedništvu s policijskim kapelanom.