Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-robert-sreter

Misa na 128. obljetnicu smrti dr. Ante Starčevića

Misa povodom 128. obljetnice smrti dr. Ante Starčevića, Oca Domovine, slavljena je u srijedu 28. veljače u zagrebačkim Šestinama - gdje je njegov grob uz crkvu sv. Mirka. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan.

U PU zagrebačkoj obilježen Dan policije i proslavljen blagdan sv. Mihaela

U ponedjeljak, 27. rujna u prisustvu užeg kolegija načelnika PU zagrebačke na čelu s načelnikom Markom Rašićem, svečanom svetom misom u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata u Petrinjskoj 20, proslavljen je Dan policije uz nadolazeći blagdan sv. Mihaela, zaštitnika hrvatske policije.

Srebrni svećenički jubilej mons. Enca Rodinisa

Mons. Enco Rodinis, svećenik Krčke biskupije koji dugi niz godina obnaša razne dužnosti u Zagrebačkoj nadbiskupiji, proslavio je u nedjelju 11. srpnja u župnoj crkvi Svete Marije Velike u Cresu 25 godina svećeništva.

„Argumenti“ HKR-a: Crkva i financijsko poslovanje

„Crkva i financijsko poslovanje – kako Crkva koristi novac iz državnog proračuna?“ bila je tema „Argumenata“ Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 20. siječnja urednice Tanje Maleš. Je li Crkva dužna podnositi izvješće o trošenju novca, ima li obvezu transparentnosti, za što se koristi novac kojeg vjernici daju za sakramente i milostinju? Na ta pitanja odgovarali su generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić, zamjenik ministra financija Zdravko Zrinušić i svećenik Zagrebačke nadbiskupije mr. vlč. Robert Šreter.

Kardinal Bozanić svećenicima jubilarcima: „Budite i dalje prenositelji Božjeg navještaja"

Osamnaestorica svećenika jubilaraca okupili su se u srijedu 26. lipnja u zagrebačkoj katedrali kako bi zahvalili Bogu za 25. obljetnicu svog svećeništva. Euharistijsko slavlje u zajedništvu sa svećenicima jubilarcima iz Zagrebačke nadbiskupije, Bjelovarsko-križevačke i Požeške biskupije te redovnicima franjevcima i karmelićanima predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.