Budi dio naše mreže
Izbornik

U Rijeci pokrenuta virtualna krunica studenata i mladih

Rijeka (IKA)

Studentski kapelan Riječke nadbiskupije p. Ivan Dominik Iličić pokrenuo je molitvu virtualne krunice kao odgovor na nemogućnost okupljanja mladih zbog širenja koronavirusa.

Okolnosti uzrokovane koronavirusom zaustavile su aktivnosti u riječkom Centru za mlade “Bl. Miroslav Bulešić” te studentske kateheze u Studentskom domu “Ivan Goran Kovačić”, stoga je studentski kapelan u Rijeci p. Ivan Dominik Iličić pokrenuo molitvu virtualne krunice.

Realizirajući ideju kontaktirao je brojne studente i mlade koji su se vratili svojim domovima pa je tako virtualna krunica okupila mlade od Dubrovnika do Slavonije. U virtualnoj krunici, u kojoj sudjeluju i mladi iz Rijeke, povezali su svoje obitelji sa studentskim pastoralom i pastoralom mladih u Rijeci.

U radu na ovom projektu p. Iličić poručuje da je prethodno razgovarao sa studentima, zanimao se kako se oni i njihove obitelji nose s trenutnom situacijom pandemije koronavirusa te im uputio ohrabrujuće riječi. Zamolio ih je da mu pošalju svoje video snimku molitve “Oče naš”, “Zdravo Marijo”, “Slava Ocu” ili molitvu “O Moje Isuse”.

„Poziv za pozivom, poruka za porukom, snimka za snimkom, molitva za molitvom i tako je nastala ova divna krunica“, poručuje studentski kapelan.

S obzirom da smo u uskrsnom vremenu, p. Ivan Dominik pripremio je i snimio kratko razmatranje za slavna otajstva, a na kraju videa iznio nekoliko lijepih misli o važnosti molitve svete krunice. U realizaciji projekta pomogao je povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende, koji je, kako poručuje studentski kapelan, veliki ljubitelj i promicatelj krunice. Također, vlč. Pende je za potrebe ovog videa uputio prigodne riječi potkrijepljene osobnim iskustvom.

„Ova virtualna krunica, očituje stvarno duhovno i molitveno zajedništvo naših mladih sa svojim svećenicima koje ne može fizička udaljenost spriječiti“, poručuje p. Ivan Dominik Iličić.