Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-josip-pende

Održane prve „Sportske igre mladih Sv. Vida 2024.“  

Prve „Sportske igre mladih Sv. Vida 2024.“, koje je tjedan dana prije središnje proslave blagdana sv. Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije i grada Rijeke, organizirao Odsjek za sport Riječke nadbiskupije održane su u subotu, 8. lipnja u Sportskoj dvorani Kostrena i vanjskim sportskim terenima, izvijestili su iz Riječke nadbiskupije.

Duhovsko bdjenje u Centru za mlade u Rijeci

Duhovsko bdjenje u organizaciji Ureda za pastoral mladih i Povjerenstva za kršćansku inicijaciju Riječke nadbiskupije održano je u predvečerje svetkovine Pedesetnice, u subotu 18. svibnja 2024. u centru za mlade „Bl. Miroslav Bulešić“ u Rijeci.

Argumenti HKR-a o Danima otvorenih vrata samostana i bogoslovija

Kako prepoznati je li vrijeme za duhovni poziv u životu? Može li se mlade ohrabriti programima otvorenih vrata samostana i bogoslovija? Povod Argumentima HKR-a 7. ožujka bili su sve češći Dani otvorenih vrata tih institucija kojima se zainteresiranima nudi uvid u redovnički i duhovni život, a o temi su govorili novakinja Milosrdnih sestara Svetoga Križa s. M. Filotea Hajek, povjerenik za mlade i duhovna zvanja u Riječkoj nadbiskupiji vlč. Josip Pende i s. Cecilija Milković iz Družbe Klanjateljica Krvi Kristove.

Rijeka milosti za Prihvatilište za beskućnike

„Rijeka milosti 3”, veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera, ove godite teći će za Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje”, najavljeno je u četvrtak 20. siječnja na konferenciji za novinare u Informativnom centru Grada Rijeke.

Misa zahvalnica za kraj akademske godine u Rijeci

U dominikanskoj crkvi sv. Jeronima u srijeda 16. lipnja služena je misa zahvalnica za kraj akademske godine. Predvodio ju je studentski kapelan fra Ivan Dominik Iličić u zajedništvu s povjerenikom za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josipom Pendom.

U Lanišću obilježena 101. obljetnica rođenja bl. Miroslava Bulešića

Nakon rodnog sela, Čabrunići, koje obljetnicu rođenja bl. Bulešića slavi tradicionalno druge nedjelje u svibnju, Lanišće, mjesto mučeništva, proslavilo je 101. obljetnicu njegova rođenja u nedjelju navečer 9. svibnja svečanim misnim slavljem koje je predvodio vlč. Josip Pende, povjerenik za mlade i duhovna zvanja u Riječkoj nadbiskupiji i voditelj riječkoj Centra za mlade bl. Miroslav Bulešić.

U Rijeci obilježen Tjedan molitve za duhovna zvanja

Tjedan molitve za duhovna zvanja u organizaciji Nadbiskupijskog djela za zvanja Riječke nadbiskupije obilježen je u četvrtak 22. travnja u Rijeci. Svečanu večernju misu i euharistijsko klanjanje u katedrali sv. Vida predvodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić u zajedništvu s voditeljem Nadbiskupijskog djela za zvanja vlč. Josipom Pendom i rektorom Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ preč. Mariom Gerićem.

1 2