Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljen Odsjek za sport Riječke nadbiskupije i najavljene prve Sportske igre mladih Sv. Vida 2024.

Rijeka (IKA)

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci u ponedjeljak, 13. svibnja 2024., predstavljen je novoosnovani Odsjek za sport Riječke nadbiskupije i najavljene prve Sportske igre mladih sv. Vida, izvijestili su iz Riječke nadbiskupije.

Na konferenciji su sudjelovali povjerenik Odsjeka Kristijan Perković i članovi Odsjeka, svećenik Josip Pende i trener u Školi nogometa HNK Rijeka Ivan Močinić, nekadašnji igrač Hrvatske nogometne reprezentacije.

Odsjek je osnovan na inicijativu riječkog nadbiskupa Mate Uzinića s ciljem evangelizacije sportaša i pomaganja mladim vjernicima koji se bave sportom. Povjerenik Perković je najavio da će se ove godine prvi puta organizirati Sportske igre mladih sv. Vida. Započet će u subotu 8. lipnja u Kostreni, tjedan dana prije središnje proslave svetkovine sv. Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije i grada Rijeke. Igre su namijenjene srednjoškolcima i studentima te radničkoj mladeži, odnosno dobnim skupinama od 15 do 30 godina. „Želim naglasiti da mi je iznimno drago biti dio svega ovoga i nadam se da ću 8. lipnja cijeli dan sudjelovati na Sportskim igrama mladih, kao i da ćemo se okupiti u velikom broju i provesti kvalitetno vrijeme u druženju i sportu,“ izjavio je Močinić.

Mladi koji budu sudjelovali na Igrama, imat će priliku sudjelovati u duhovnom programu. Pende je najavio da će sudionici čuti zanimljivo svjedočanstvo, imati priliku bolje upoznati sv. Vida te sudjelovati na misnom slavlju svih sudionika Igara.

Na kraju je upućena zahvala Općini Kostrena koji su ustupili Sportsku dvoranu za održavanje ove sportske manifestacije.