Budi dio naše mreže
Izbornik

U Rijeci predstavljen humanitarni koncert „Rijeka milosti”

Rijeka (IKA)

U Informativnom centru Grada Rijeke u petak 11. siječnja održana je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom „Rijeka milosti".

U petak 8. veljače u Dvorani „Dinko Lukarić” na riječkoj Kozali s početkom u 20 sati održat će se prvi veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom „Rijeka milosti”. Sav prikupljeni prihod namijenjen je Kući utočišta u Rijeci. Događaj organizira udruga Depaul Hrvatska, hrvatski ogranak međunarodne karitativne organizacije Depaul International u suradnji s Uredom za mlade Riječke nadbiskupije. Koncert su u petak 11. siječnja u Informativnom centru Grada Rijeke najavili dr. sc. s. Veronika Mila Popić, predsjednica Depaula Hrvatska i voditeljica Kuće utočišta, vlč. Josip Pende, povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije, i fra Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan.

Naziv koncerta je „Rijeka milosti” i njegovo prvo izdanje ima humanitarni karakter. Sav prikupljeni prihod bit će doniran Kući utočišta, dnevnom centru za beskućnike i ostale osobe u riziku od siromaštva te socijalne isključenosti. Projekt je to udruge Depaul Hrvatska i vode ga sestre milosrdnice u Rijeci. Svojim korisnicima pruža mogućnost toplog obroka (oko 80 obroka dnevno), usluge higijene (osobna higijena i higijena rublja), stručno savjetovanje i vanjski rad. Predsjednica Depaula Hrvatske i voditeljica Kuće utočišta s. Veronika Mila Popić poručila je kako je u lipnju 2018. godine u Rijeci pokrenuta inicijativa „Mjesto koje zovemo dom”. Cilj je do kraja 2020. godine radikalno umanjiti broj beskućnika u gradu Rijeci, a ovaj humanitarni koncert dio je programa koji će se događati u gradu na Rječini i koji će pomoći radu ove karitativne ustanove.

Na koncertu „Rijeka milosti“ nastupit će sljedeći izvođači: Petar Buljan (Božja pobjeda), fra Marin Karačić, Amorose, SKAC bend Split, Zbor mladih Riječke nadbiskupije, Duhovni kutak, Božja slava bend, Rahela Grozdanov i Zajednica Krista Kralja. Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti u Kući utočišta, župnim uredima, Centru za mlade „Bl. Miroslav Bulešić”, u Dvorani „Dinko Lukarić” neposredno prije početka koncerta te naručiti putem Facebook stranice Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije. Župe u kojima će se već ovu nedjelju, 13. siječnja, moći kupiti karte su: Uznesenja BDM (Vela crikva), Sušak, Gornja Vežica, Kozala, Krnjevo, Srdoči, Gornja Drenova, Brešca, Grobnik, Jelenje, Bakar, Hreljin, Zlobin, Križišće, Crikvenica, Selce, Volosko, Dramalj, Tribalj, Malinska, Delnice i Senj.

Ključne riječi:
koncert rijeka Rijeka milosti