Budi dio naše mreže
Izbornik

U Sesvetskoj Sopnici proslavljena župna svetkovina Gospe od Anđela

Zagreb (IKA)

Župa Blažene Djevice Marije Anđeoske u zagrebačkoj Sesvetskoj Sopnici proslavila je u ponedjeljak 2. kolovoza župnu svetkovinu i 30. obljetnicu ustanovljenja župe.

Ovogodišnju proslavu Porcijunkule i trodnevnu pripravu (duhovnu obnovu za obitelj, mlade i slavlje potpunog oprosta) koja joj je prethodila predvodio je ravnatelj Humanitarno-karitativne organizacije Kruh svetog Ante iz Sarajeva fra Petar Karajica.

Fra Petar je u homiliji poručio da se treba poručiti Božjoj, a ne svojoj volji i da treba moliti za ustrajnost vjere.

„Ne želimo oprostiti sami sebi, a Bog je tu da nam oprosti, posrednošću svetog Franje i Majke Božje. Bog nikad neće iznevjeriti one koji mu se utječu“, kazao je, između ostalog, propovjednik.

Uputio je posebnu poruku mladim obiteljima. „Hvala, molim, oprosti. To su riječi koje trebamo koristiti u svakodnevnom životu i nećemo propasti. Neka vas prati zagovor Majke Marije, Kraljice anđela!“

Pjevanje na središnjoj euharistiji predvodio je mješoviti župni zbor pod vodstvom Petre Pleš.

Župnik fra Zdravko Dadić zahvalio je župljanima i drugim dobročiniteljima na pomoći u organizaciji velike župne proslave, kao i brojnim svećenicima iz Sesvetsko-vugrovečkog dekanata i šire koji su satima ispovijedali vjernike željne potpunog oprosta.

Slavlje je nastavljeno u kripti župne crkve uz prigodnu zakusku i druženje.

Prigodni molitveni program u trodnevnici i na samu svetkovinu Blažene Djevice Marije od Anđela pripremila su mjesna bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži.

Župa Sesvetska Sopnica osnovana je dekretom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića 6. lipnja 1991. i povjerena Franjevačkoj provinciji Uzvišenja Svetoga Križa – Bosne Srebrene. Stoga je na župnu svetkovinu svečano proslavljena i 30. obljetnica ustanovljenja župe.