Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sesvetska-sopnica

U Zagrebu održani 14. susreti raseljenih vjernika župa kotorvaroške doline

Četrnaesti susreti raseljenih vjernika Hrvata župa kotorvaroške doline (Kotor-Varoš, Sokoline i VrbanjciI i njihovih prijatelja održani su na 13. nedjelju kroz godinu, 2. srpnja 2023. u franjevačkoj Župi Svete Marije Anđeoske u Sesvetskoj sopnici u Zagrebu, pod geslom: „Susresti drage ljude i čuti o rodnom zavičaju“.

Održana korizmena duhovna obnova molitvenih zajednica u župi Sesvetska sopnica

Korizmena duhovna obnova za članove molitvenih župnih zajednica i štovatelja Gospe Kondžilske zagrebačkih župa održana je na treću korizmenu nedjelju 12. ožujka o temi „Razlučivanje u molitvi“ u Župi Svete Marije Anđeoske u Sesvetskoj sopnici u Zagrebu. Obnovu je predvodio župnik fra Marinko Baotić.

Održan 13. susret vjernika Hrvata Kotorvaroške doline u Zagrebu

U organizaciji Udruge kotorvaroških Hrvata, Zagreb i Župe Sv. Marije Anđeoske, Sesvetska Sopnica, u nedjelju, 3. srpnja 2022. u Sesvetskoj Sopnici u Zagrebu, pod geslom „Susresti drage ljude i čuti o rodnom zavičaju“ održan je 13. susret raseljenih vjernika Hrvata župa kotorvaroške doline (Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci).

U župi Sesvetska Sopnica obilježena druga obljetnica potresa i Tjedan solidarnosti

Drugu obljetnicu katastrofalnog potresa koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb i 16. tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini mještani i vjernici istočnog dijela Grada Zagreba predvođeni franjevcima zajednički su obilježili na treću korizmenu nedjelju 20. ožujka misom u samostansko-župnoj crkvi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici koju je predvodio fra Stipo Karajica, samostanski i župni vikar i predsjednik karitativne udruge „Kruh sv. Ante“ u Hrvatskoj.

Proslava svetkovine sv. Franje i župno klanjanje u Sesvetskoj Sopnici  

U organizaciji franjevaca svećenika, članova Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (Frama) u Župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici u ponedjeljak 4. listopada svečano je proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog, utemeljitelja Reda manje braće i održano župno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

1 2 3