Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sesvetska-sopnica

Održani 11. susreti raseljenih vjernika kotorvaroške doline u Zagrebu

U zagrebačkom naselju i Župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici u nedjelju, 5. srpnja održani su 11. susreti raseljenih vjernika Hrvata župa kotorvaroške doline (Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci) te prijatelja toga živopisno-povijesnog kraja u sjeverozapadnoj Bosni.

Duhovna obnova i samostanski kapitul u Sesvetskoj Sopnici

U župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba, u srijedu 12. veljače svećenici franjevci Bosne Srebrene, samostanskog područja Sv. Ilije Zagreb održali su prvi ovogodišnji samostanski kapitul i duhovnu obnovu.

Proslava župne svetkovine sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici

Na blagdan sv. Marije Anđeoske, u kršćansko-franjevačkoj povijesti poznatijem kao Porcijunkula, u petak 2. kolovoza u samostansko-župnoj crkvi u Sesvetskoj Sopnici u istočnom dijelu Zagreba okupio se velik broj vjernika, hodočasnika i štovatelja blažene Djevice Marije od Anđela, kao i prijatelji pristigli iz okolnih zagrebačkih župa.

Majčin dan proslavljen u Sesvetskoj Sopnici

Pod geslom „Majkama s ljubavlju“ organizirana je ovogodišnja proslava Majčinog dana, u utorak 14. svibnja u samostansko-župnoj crkvi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba, koja je uz polaznike i vjeroučenike Osnovne škole Sesvetska Sopnica bila organizator ovogodišnje proslave.

Petir: Podrška Hrvatima i franjevcima Bosne Srebrene

Europarlamentarka Marijana Petir bori se za prava katolika Hrvata u Bosni i Hercegovini kojih je sve manje i čija su prava ugrožena. Njezin dolazak u Sesvetsku Sopnicu na subotu Uskrsnuća Gospodnjega podrška je katolicima iz Bosne i Hercegovine kojih je ponajviše u toj župi.

Sesvetska Sopnica: Duhovna obnova i priprava za ispovijed za vjeroučenike osnovnih škola

U subotu, 6. travnja u Župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba održana je korizmena duhovna obnova i priprava za preduskrsnu ispovijed za vjeroučenike osnovnih škola, na kojoj je sudjelovalo oko 200 polaznika. Duhovnu obnovu predvodio je fra Stipo Karajica, samostansko-župni vikar i njihov vjeroučitelj uz pomoć ovogodišnjih kandidata i kandidatica za sakrament krizme.