Budi dio naše mreže
Izbornik

U Sisku blagoslovljen kip bl. Miroslava Bulešića

Zagreb (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je srijedu, 24. kolovozu u atriju Velikog Kaptola u Sisku, o 75. obljetnici njegove pogibije, kip bl. Miroslava Bulešića.

Kip je rad akademske kiparice Linde Kršnjavi, a postavljen je u sklopu kompozicije koja čini Zid hrvatskih mučenika. Uz Bulešića do sada su tamo postavljeni kipovi sv. Nikole Tavelića, sv. Marka Križevčanina, bl. Jule Ivanišević i bl. Alojzija Stepinca.

Uz okupljene vjernike blagoslovu je nazočio i biskupski vikar mons. Marko Cvitkušić te autori kompozicije Linda i Tomislav Kršnjavi.

Tom prigodom biskup je podsjetio kako će ova kompozicija činiti trajni spomen na svece i blaženike, zagovornike našeg naroda te biti nadahnuće za sve one koji će proći kroz ovaj prostor kako bi i sami lakše nosili križ u svom životu.

Autorica kipa Linda Kršnjavi zahvalila je biskupu na iskazanom povjerenju i podsjetila kako je ona izradila i kip bl. Jule Ivanišević, a dok je njen suprug Tomislav autor ostalih. Izrazila je veliku radost što je dobila priliku raditi upravo lik bl. Bulešića jer joj je već duže vrijeme želja u srcu napraviti njegov portret. Na kraju, poručila je kako joj je misao vodilja u izradi ovog kipa bilo predanje blaženika Kristu od kada je postao svećenik sve do mučeničke smrti.