Budi dio naše mreže
Izbornik

U sklopu vojarne u Petrinji, uz kapelicu za održavanje misa i duhovne obnove, odsad i dječja igraonica

Petrinja (IKA)

Uz sve dosad provedene aktivnosti i sposobnosti koje su stavljene na raspolaganje tamošnjim stanovnicima i civilnim institucijama, pripadnici Hrvatske vojske u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji ustupili su prostor kako bi se organizirala igraonica za djecu koja se s obiteljima nalaze smještena u vojarni. Igraonica je otvorena tijekom cijeloga dana, a u kapelici Sv. Ilije organiziraju se i misna slavlja te duhovne obnove, stoji u priopćenju u nedjelju 17. siječnja Samostalne službe za odnose sa javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane RH.

Duhovne obnove predvodi vojni kapelan don Branko Čagelj koji kaže kako je u ovim teškim trenucima, vrlo važno ljudima pružiti moralnu i duhovnu potporu.

“Ovdje mogu doći svi koji žele malo se smiriti, pomoliti Bogu i potražiti tu duhovnu dimenziju koja ih uzdiže iznad ove nastale situacije i svih onih strahova koji ih pritišću”, rekao je don Čagelj.

“Među ljudima koji su izgubili svoj dom u potresu, nalaze se i obitelji koje su dom izgubile za vrijeme Domovinskog rata. No, nakon odlaska na misu i boravka u tišini, bude im lakše. Moramo se izdignuti iznad svega ovoga, iznad ovih teških vremena. Krunica nam je uvijek tijekom povijesti pomagala. Postoji bolje sutra, čeka nas ljepši život, moramo u to vjerovati”, ispričao je vojni kapelan, navodi se u priopćenju u nedjelju 17. siječnja koje je poslala Samostalna služba za odnose sa javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane RH.