Budi dio naše mreže
Izbornik

U Slavonskom Brodu počela molitvena kampanja „40 dana za život“

Slavonski Brod (IKA)

Jesenska molitvena kampanja Molitvena inicijativa „40 dana za život“ pod geslom „Za dijete više“ započela je u srijedu 25. rujna u bolničkoj kapeli u Slavonskom Brodu misnim slavljem sa zazivom Duha Svetoga na sve molitelje.

Misu je predvodio vlč. Andrija Djaković, brodski župnik.

U homiliji župnik Djaković potaknuo je molitelje da ustraju unatoč svim protivštinama koje ih zadese tijekom molitve, posvijestivši im da svojom molitvom i žrtvom slave život te da uz njih stoji cijela Katolička Crkva. „Molite snagu Duha Svetoga da uvijek stanete na Božju stranu, da odaberete život, dobro“, istaknuo je. Svjestan koliko je u današnjem svijetu ugrožen život nerođenih te kolike posljedice ostavljaju pobačaji, moliteljima je poručio: „Valja nam se boriti protiv duha ovoga svijeta, zato neće vam biti lako ovako javno moliti. Ustrajte i ne bojte se onih koji vam se izruguju. Ova je molitvena inicijativa milosno djelo za cijeli svijet, napose za našu domovinu u kojoj je u dosadašnjim inicijativama spašeno više od 60 života. Znajte da se ne borite protiv ljudskoga, nego protiv zloga duha. Duh Sveti vas je potaknuo na dobro, zato budite ponosni, jer velika je vaša plaća na nebu“.

Molitva kojom se želi zaustaviti pobačaj ispred Opće bolnice dr. Josip Benčević svakoga će dana do 3. studenoga trajati od 6.30 do 18.30 sati plus cijelu noć sa srijede na četvrtak i s petka na subotu.

Ključne riječi:
40 dana za život Slavonski Brod