Budi dio naše mreže
Izbornik

U Srijemskoj Mitrovici proslavljena svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo

Srijemska Mitrovica/TU (IKA)

U srijemskomitrovačkoj župskoj crkvi Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, svečano je u subotu 15. kolovoza proslavljena svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Velika Gospa.

Euharistijsko slavlje u 9.30 predslavio je srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović. Na samom početku, pozdravljajući sve okupljene vjernike mons. Eduard Španović je rekao:

“Okupili smo se oko Isusove i naše Majke na najveći Marijin blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Ovo slavlje smo veoma lijepo započeli sinoć na našoj dragoj Kalvariji, u lijepom broju. A nastavljamo ga danas ovom najvećom Marijinom svetkovinom”.
U prigodnoj homiliji, mons. Eduard Španović je progovorio o liku Blažene Djevice Marije, te ih potaknuo na veću pobožnost prema dragoj nebeskoj Majci.

“Kad slavimo Mariju , slavimo i Isusa, Isusu ne smeta da slavimo njegovu Majku. Marija je od svog začeća predodređena za velike stvari i zbog toga je jedina izuzeta od ljage Istočnog grijeha. Što slavimo na Bezgrešno začeće 8.12. da Marija spremno govori svoj DA na anđelov poziv. da smo po njenoj otvorenosti Bogu i svi mi spašeni. Samim tim nije Isus dozvolio za Mariju istu sudbinu koju imamo i svi mi na kraju svog života. nego da je Marija na kraju svog života i dušom i tjelom uznesena na nebo i da je tamo okrunjena za Kraljicu. Marija je moćna zagovornica, rado joj se molimo. Ne ljuti se Isus kad častimo njegovu Majku, naprotiv to ga veseli”, poručio je mons. Eduard Španović.

Nakon pričesti i popričesne molitve, vjernici su se okupili oko Marijina oltara, otpjevali Veliča, te izmolili molitvu Zdravo Kraljice.

Ključne riječi:
Srijemska Mitrovica Velika Gospa