Budi dio naše mreže
Izbornik

U Rimu se održava Međunarodni susret rektora svetišta i suradnika

Rim (IKA)

Međunarodni susret rektora svetišta i suradnika održava se od četvrtka, 9. studenog do subote, 11. studenog u Rimu.

Tema susreta je „Svetište: dom molitve. Ususret Jubileju 2025. godine“.

Prvoga dana sudionici će imati priliku slušati predavanje o. Ermanna Barucca, OCD, o temi „Zagovorna molitva“. Istoga dana kardinal Angelo Comastri govorit će o temi „Prihvatiti i otpustiti hodočasnike“.

Drugoga dana, nakon euharistijskoga slavlja koje će u bazilici sv. Petra predvoditi mons. Rino Fisichella, uslijedit će predavanja „Molitva grešnika“ (o. Paul Brendan Murray, OP) i „Kako moliti glazbom i pjesmom“ (mons. Marco Frisina). U poslijepodnevnom dijelu susreta, predavanja će održati David Lopez Ribes o temi „Molitva u umjetnosti“, a o. Daniel Cuesta Gomez, SI, o temi „Pučka molitva“; uslijedit će predstavljanje projekta „Popis svetišta crkvenih pokrajina u Italiji“ autorice Giustine Aceto.

U subotu, 11. studenoga predavanje će održati mons. Rina Fisichelle o temi „Svetišta ususret Jubileju nade“, a zatim će predstaviti svjedočanstva – „Molitva u internacionalnim svetištima“. Istoga dana održat će se i audijencija sa Svetim Ocem.

Prije pet godina (2018.) održan je Prvi međunarodni susret rektora svetišta i suradnika, a ovogodišnji (2023.) će okupiti oko 600 sudionika i predstavnika iz 43 zemlje svijeta. Sva predavanja održat će se u Dvorani Pavla VI.