Budi dio naše mreže
Izbornik

U Vodicama proslavljeno Našašće sv. Križa

Vodice (IKA)

Našašće svetog Križa i Dan grada Vodica proslavljeni su u nedjelju, 3. svibnja u Vodicama. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su župnik don Franjo Glasnović i župni vikar don Grgur Alviž.

Misno slavlje je slavljeno u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze od Covid-19 tijekom obreda u crkvama i molitvenim prostorima. Tradicionalne procesije ulicama Vodica ove godine nije bilo.

U homiliji biskup Rogić je naglasio kako živimo u neizvjesnim i posebnim vremenima. Ovo mi je nakon treće korizmene nedjelja prva misa s okupljenom zajednicom, a ne u praznoj crkvi, rekao je biskup.

Vremena su takva da smo svjedoci puno promjena, da se svijet preobražava. I to uzrokovano pandemijom koronavirusa. Osim zdravlja puno toga drugog dolazi u pitanje i preispitivanje. Tko više može išta planirati? Pastoralni kalendar i pastoralni planovi jednostavno su izbrisani. Nakon ovih popuštanja mjera ostaje nam i dalje upitnik ‘što će biti?’ Kršćanin na svaki upitnik ima odgovor, a to je vjera u Gospodina, pojasnio je mons. Rogić.

Naglasio je kako ni jedan biskupijski pastoralni plan i program nisu uspjeli vratiti molitvu u obitelji kao ova pandemija. Nemojmo tražiti samo ugroze nego prepoznajmo i Božje blagoslove. Vratimo se Božjoj riječi i u njoj tražimo odgovore i životnu snagu za nošenje križa naših dana. S pouzdanjem u Gospodina kročimo u kušnjama današnjeg vremena. Kršćanin je čovjek uskršnje nade, poručio je biskup Rogić.