Budi dio naše mreže
Izbornik

U Župi sv. Pavla u Retkovcu kršteno peto dijete obitelji Ćibarić

Zagreb (IKA)

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić, uime zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše, krstio je Milu, peto dijete u obitelji Emilije i Josipa Ćibarića, na svetkovinu Presvetog Trojstva 26. svibnja u Župi sv. Pavla apostola u zagrebačkom Retkovcu, izvijestila je župa.

Misu su koncelebrirali župnik Vinko Tomić i svećenik Odilon Singbo. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni mješoviti zbor pod ravnanjem mo. Josipa degl’Ivellija.
Rektor Tanjić izrazio je radost što može uime nadbiskupa Kutleše u ovoj okupljenoj zajednici krstiti Milu, uz zahvalnost roditeljima na prihvaćanju dara života te „zahvalu za sve ono što okupljeni ispunjeni Trojedinim Bogom jesmo, dobivamo i živimo.“

U homiliji rektor Tanjić, osvrnuvši se na Matejevo evanđelje, istaknuo je „da nam je Presveto Trojstvo tako blisko.“ „Dan počinjemo u ime Oca, Sina i Duha Svetoga. Kada nas ispraćaju u vječni život, ispraćaju nas u ime Oca, Sina i Duha Svetoga. Kroz misli ovog evanđelja vidimo da je Bog onaj koji nam se približava, prije nego se mi Njemu približimo, On dolazi k nama. Susret učenika i Isusa događa se nakon Isusova uskrsnuća. Isus nam se otvara nakon uskrsnuća i čini nas zajednicom. Isus pristupa jedanaestorici kada su među sobom podijeljeni, sumnjičavi. To nam govori da nam Bog pristupa kada sumnjamo i kada nismo zajednica. Bog ne traži nepogrješivost, prihvaća nas u našim sumnjama u obiteljima i zajednici. Bog traži da mu se poklonimo, to je temeljno priznanje da je On naša punina. Bog ima povjerenja u nas bez obzira na naše slabosti. On nas okuplja, nas krštene da budemo svjedoci Trojedinog Boga. Govori nam da je s nama u sve dane do svršetka svijeta. Zato, dragi roditelji, nemojte se bojati jer nam je to Isus obećao. Toliko toga je negativnog, ali kada malo zastanemo, vidimo da je toliko toga dobroga u našim obiteljima, u našim životima. Krist je pobijedio svijet i neće nas ostaviti. Naš je Bog više od toga što možemo izreći, Bog nam je bliži, nego mi sami sebi. Zato trebamo ljubiti Boga i bližnjega svoga“, rekao je dr. sc. Tanjić.
Na kraju misnog slavlja župnik Tomić zahvalio je rektoru Tanjiću što je došao krstiti malu Milu te čestitao roditeljima na prihvaćanju dara života i što svojoj djeci svojim životom svjedoče Isusa Krista. Rektor Tanjić zahvalio je Trojedinom Bogu koji je tvorac života, čestitao obitelji i župnoj zajednici na krštenju Mile. Zahvalio je župniku što ga uvijek rado prihvaća te predao prigodni dar Zagrebačke nadbiskupije roditeljima novokrštenice.
Emilija i Josip Ćibarić, uz malu Milu, roditelji su i Karle (13 g.), Dive (12 g.),Tome (9 g.) i Ante (6 g.).