Budi dio naše mreže
Izbornik

Učenici na otoku Korčuli upoznati s djelovanjem biskupijskog Caritasa

Korčula (IKA)

Djelatnice Caritasa Dubrovačke biskupije boravile su 15. i 16. veljače na otoku Korčuli gdje su učenicima osnovnih i srednjih škola predstavile Caritas i karitativno djelovanje, a sa članovima župnih Caritasa su održale sastanke.

Posjetile su osnovne škole Korčula, Žrnovo, Blato i Vela Luka te srednje škole Blato, Vela Luka i Petra Šegedina u Korčuli gdje su na satovima vjeronauka s učenicima razgovarale o značenju samog Caritasa, ali i njihovoj mogućnosti uključivanja u njegov rad i pomaganje bližnjima.

Učenici su bili jako zainteresirani te su poneki čak izrazili tugu što prije nisu bili detaljnije upoznati s radom Caritasa. Tijekom susreta učenicima su podijeljene i kutijice u sklopu korizmene akcije „kuTI&JA za Caritas“ koja će se i ove godine provoditi u suradnji sa školama na području čitave Dubrovačke biskupije.

U večernjim satima održani su sastanci sa župnim Caritasima župe Korčula, župa Pupnat, Žrnovo i Račišće te župnim Caritasima u Blatu i Veloj Luci. Na sastancima se razgovaralo o tome kako je moguće još više unaprijediti rad Caritasa i djelovati na dobro lokalne zajednice.

Djelatnici biskupijskog Caritasa su također gostovali u programu Radija M u Veloj Luci u emisiji „Gost dana“ te govorili o biskupijskom Caritasu i djelovanju unutar župa kao i na koje se sve načine osobe koje žele mogu uključiti u rad, izvijestio je Caritas Dubrovačke biskupije.