Budi dio naše mreže
Izbornik

Učenici scenskim prikazom oživotvorili evanđelje treće nedjelje došašća

Slavonski Brod (IKA)

Adventsku duhovnu obnovu za učenike Klasične gimnazije „Fra Marijana Lanosovića“ i njihove profesore predvodio je u srijedu 12. prosinca u Slavonskom Brodu duhovnik škole fra Goran Malenica.

Program u kojem su sudjelovali svi učenici i profesori započeo je u jutarnjim satima prigodnim radionicama u kojima su čitali, molili i promišljali, a potom i oživotvorili evanđelje treće nedjelje došašća. Njihova kreativnost, ozbiljnost i mladenačka radost dala se prepoznati na plenumu na kojem su pokazali da su doista spoznali važnost Riječi Božje, koju su kao kršćani i učenici te katoličke škole pozvani živjeti u konkretnom životu. Vidjelo se to po rečenicama iz Evanđelja, koje su oni u likovnim radionicama izdvojili i oslikali, kao i u skupinama koje su svaka na svoj način kroz scenski prikaz, oživotvorile evanđelje treće nedjelja došašća napose kroz snažni lik Ivana Krstitelja.

Središnji događaj obnove bilo je misno slavlje, koje je u koncelebraciji s ravnateljem gimnazije fra Klaudijom Milohanovićem predvodio fra Goran. Osvrćući se na evanđelje toga dana, fra Goran je posvijestio kako Isus u vrijeme došašća poziva na veću budnost, na otvorenost Riječi Božjoj. „Isus želi biti s nama, želi da dođemo k njemu, jer On nam jedini daje snagu za život, čisti od grijeha, daje svjetlo na putu života. Zato čuvajmo u svome srcu iskustvo Božje blizine“, zaključio je fra Goran.