Budi dio naše mreže
Izbornik

Udruga „Radost“ predstavila zbornik radova „Blaženi Alojzije Stepinac u slici i riječi“

Sisak (IKA)

U povodu 123. obljetnice rođenja blaženog Alojzija Stepinca Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“ iz Budaševa objavila je zbornik radova u kome je objedinila radove s prve izložbe likovnih i literarnih radova pod nazivom „Blaženi Alojzije Stepinac u slici i riječi“ održane uoči Stepinčeva 2020. godine.

Na natječaj su pristigla 62 likovna i 10 literarnih radova iz 9 osnovnih škola.

„U želji da ova mala knjižica bude trajno sjećanje i lijepa uspomena na prvu izložbu ovakve vrste, izdali smo ovaj zbornik radova. Nagrađene likovne i literarne radove smo ukoričili u ovoj knjižici, a ostale radove učenika pohranili u arhivu Udruge“, riječi su Siniše Medarića, tajnika Udruge Radost.

Ove godine natječaj je ponovno organiziran i u njega su se uključile osnovne i srednje škole s područja Sisačke biskupije, ali i šire. Iako u specifičnim uvjetima, na izložbu je pristiglo blizu 90 likovnih i petnaestak literarnih radova.

„Jako nas raduje odaziv na ovogodišnji natječaj i prekrasna izložba koju smo pripremili. Na ovaj način potičemo djecu i mlade da upoznaju lik blaženog Alojzija Stepinca te uče o njemu, ali i od njega. Upravo je Stepinac taj koji ih najbolje može poučiti kako se voli svoj narod, svoj dom i Domovina. Ponosno predstavljamo ovaj mali, ali nama izuzetno vrijedan zbornik”, zaključila je Ljiljana Slunjski, predsjednica Udruge za brigu o djeci i mladima „Radost“.