Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blazeni-alojzije-stepinac

Prvi dan trodnevnice uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu

Prvoga dana trodnevnice uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca, u srijedu 7. veljače 2024. misno slavlje u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu predvodio je generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Proslavljena 75. obljetnica Hrvatske katoličke misije/župe München

75. obljetnica Hrvatske katoličke župe, ranije misije, bl. Alojzija Stepinca u Münchenu svečano je proslavljena misnim slavljem u nedjelju 18. i akademijom u subotu 17. lipnja. Od te najstarije i najbrojnije hrvatske katoličke misije u Europi nastale su sve druge hrvatske katoličke misije, zajednice i župe u Njemačkoj.

Blagdan bl. Alojzija Stepinca proslavljen u Funtani

Blagdan blaženoga Alojzija Stepinca, u župi Sv. Bernarda u Funtani, u Porečkom dekanatu, proslavljen je u petak 10. veljače u župnoj crkvi svečanom večernjom misom. Svečanim euharistijskim slavljem predsjedao je vlč. Darko Zgrablić, župnik Svetvinčenta, u zajedništvu s vlč. mr. Linom Zohilom, župnikom Vrsara te domaćim župnikom vlč. Ivicom Butkovićem.

Stepinčevo u Clevelandu

Spomendan bl. Alojzija Stepinca svečano je proslavljen 10. veljače u hrvatskoj crkvi sv. Pavla u američkome Clevelandu.

Homilija mons. Nikole Eterovića na Stepinčevo u HKŽ München

Središnje misno slavlje svetkovine blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u Hrvatskoj katoličkoj župi München u nedjelju, 13. veljače predvodio je nadbiskup Nikola Eterović. Donosimo u cijelosti homiliju koju je nadbiskup Eterović održao na misi.

Stepinčevo proslavljeno u blaženikovoj župi u Ogulinu 

Stepinčevo koje je patron župe bl. A. Stepinca u Ogulinu svečano je 21. put po redu proslavljeno u četvrtak 10. veljače u župnoj crkvi bl. A. Stepinca, a bila je to 13. proslava Stepinčeva u novoj župnoj crkvi posvećenoj hrvatskom blaženiku.

1 2