Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blazeni-alojzije-stepinac

Homilija mons. Nikole Eterovića na Stepinčevo u HKŽ München

Središnje misno slavlje svetkovine blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u Hrvatskoj katoličkoj župi München u nedjelju, 13. veljače predvodio je nadbiskup Nikola Eterović. Donosimo u cijelosti homiliju koju je nadbiskup Eterović održao na misi.

Stepinčevo proslavljeno u blaženikovoj župi u Ogulinu 

Stepinčevo koje je patron župe bl. A. Stepinca u Ogulinu svečano je 21. put po redu proslavljeno u četvrtak 10. veljače u župnoj crkvi bl. A. Stepinca, a bila je to 13. proslava Stepinčeva u novoj župnoj crkvi posvećenoj hrvatskom blaženiku.

Proslava Dana vojne kapelanije Bl. Alojzije Stepinac u Karlovcu

U karlovačkoj vojarni „Stožerni general Petar Stipetić“, u sjedištu Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, u četvrtak 10. veljače svečanom koncelebriranom misom koju je predvodio vojni ordinarij Jure Bogdan proslavljen je Dan vojne kapelanije „Blaženi Alojzije Stepinac“.

Stepinčevo u Zaprešiću

Ovogodišnji spomendan hrvatskog mučenika i nadbiskupa blaženog Alojzija Stepinca svečano je proslavljen 1o. veljače u Župi sv. Petra ap. I, u Zaprešiću, koju je bl. Stepinac utemeljio 4. studenoga 1945. godine.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar za HRT: Ja ne želim nikoga stavljati na križ, ako su neki sveca stavili u pakao

U HRT-ovoj radijskoj emisiji "Religijski forum" posvećenoj ekumenizmu nadbiskup Beogradske nadbiskupije mons. Stanislav Hočevar komentirao je prikazivanje lika u kojem su mnogi prepoznali blaženog Alojzija Stepinca u paklu na zidnoj freski u pravoslavnoj crkvi sv. Jovana bogoslova (Ivana apostola i evanđelista) u Vojvodini kazavši da je riječ o “vrijeđanju Boga”, objavljeno je na mrežnoj stranici Beogradske nadbiskupije u petak 21. siječnja.

Vlč. Ivan Vučak najavio životopis o župniku Vranekoviću, bliskom Stepinčevom suradniku

Pokojni krašićki župnik i jedan od najbližih suradnika bl. Alojzija Stepinca, vlč. Josip Vraneković, rođen je 16. ožujka 1921., prije točno 100 godina. Povodom njegova rođenja u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću će se održati proslava 21. ožujka, u sklopu kojeg će se predstaviti knjiga o Vranekoviću „U Gospodina polažem sve svoje nade”, najavio je župni upravitelj vlč. Ivan Vučak u emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Aktualno”.

1 2