Budi dio naše mreže
Izbornik

Ukraden naprsni križ pape emeritusa Benedikta XVI. iz Traunsteina

Traunstein (IKA)

Naprsni križ pokojnog pape emeritusa Benedikta XVI. ukraden je iz njegove rodne župe u Traunsteinu, priopćio je 20. lipnja Državni ured kriminalističke policije Bavarske (LKA).

Papa emeritus ostavio je križ koji je nosio na prsima svojoj rodnoj župi, a taj „papinski pektoral” ukraden je 19. lipnja iz crkve svetog Osvalda u tom bavarskom gradu, piše HINA.

Nepoznati su počinitelji razvalili vitrinu u crkvi i odnijeli križ negdje između 11.45 i 17 sati u ponedjeljak, priopćio je Državni ured kriminalističke policije. Policija je rekla da je gotovina također ukradena iz blagajne kod štanda s časopisima u crkvi.

„Za Katoličku Crkvu, vrijednost vjerskog objekta nije mjerljiva”, stoji u policijskom priopćenju. Pozvali su ljude koji su u ponedjeljak vidjeli sumnjive osobe oko crkve ili mogu dati bilo kakve druge informacije da se jave.

„Ne možemo isključiti mogućnost da je riječ o ciljanom činu. Krađa je uočena već u ponedjeljak, a LKA je kasnije preuzela istragu”, rekao je glasnogovornik LKA. U utorak su na lice mjesta stigli istražitelji kako bi osigurali dokaze.