Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-emeritus-benedikt-xvi

Papa Franjo razgovarao s novinarima na povratnom letu iz Afrike

Tijekom povratnog leta zrakoplovom u Rim s apostolskog putovanja u Demokratsku Republiku Kongo i Republiku Južni Sudan, u nedjelju 5. veljače papa Franjo je s novinarima koji su s njim putovali razgovarao o raznim temama. Govorili su i anglikanski primas canterburyjski nadbiskup Justin Welby te moderator Opće skupštine Škotske Crkve Ian Greenshields koji su s Papom bili u Južnom Sudanu, izvještava Stefan von Kempis za Vatican News.

Komemoracija i misa za Benedikta XVI. u Podgorici

U organizaciji Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije 11. siječnja u prostorijama župe Presvetog Srca Isusova u glavnom gradu Crne Gore Podgorici upriličena je komemoracija u povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI i slavljena misa.

Mjesto Isusova krštenja očekuje tisuće hodočasnika

Nakon što je u protekle dvije godine zbog pandemije broj hodočasnika bio ograničen na 250 do tisuću, za ovogodišnje slavlje Krštenja Isusova na mjestu "Al Maghtas" na obali rijeke Jordana gdje je Isus kršten očekuje se broj hodočasnika kao prije pandemije, priopćio je 9. siječnja Katolički medijski centar (CCSM) u Ammanu, prenosi KNA.

Grob Benedikta XVI. dostupan posjetiteljima

Posljednje počivalište zemnih ostataka pape emeritusa Benedikta XVI. u Vatikanskim grotama od nedjelje 8. siječnja dostupno je posjetiteljima, objavio je Kathpress.

Kardinal Zen među prvima na grobu Benedikta XVI.

Među prvima koji su molili na grobu preminulog pape emeritusa Benedikta XVI. bio je 90-godišnji kardinal Joseph Zen, umirovljeni biskup Hong Konga, objavio je Kathpress prenoseći navode isusovačkog časopisa „America“.

1 2 3 9