Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krada

Provaljeno u župnu crkvu u Lovnici

Zasad nepoznati počinitelj, ili više njih, provalio je u noći s 11. na 12. prosinca u župnu crkvu sv. Petra i Pavla u Lovnici kod Žepča te je otuđio kalež i pliticu, izvijestila je Nedjelja.

Uhićen osumnjičenik za provale i krađe iz crkvi u Igranama, Tučepima i Vepricu

Policijska uprava splitsko-dalmatinska priopćila je 10. siječnja 2021. da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad muškarcem prijavljenim za tri kaznena djela Teške krađe, dvije Teške krađe u pokušaju, jednu Krađu, od kojih se tri odnose na crkve, te kazneno djelo Izrade i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela.

Italija: Iz crkve ukradena relikvija sv. Ivana Pavla II.

Ampula s nekoliko kapljica krvi svetoga Ivana Pavla II., koja se kao relikvija čuvala u Kapeli Raspeća u katedralnoj bazilici u talijanskom Spoletu, u pokrajini Umbriji, ukradena je 23. rujna, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja pozivajući se na Vatican News.

OPLJAČKANA CRKVA U LOVNICI

Lovnica, 22. 2. 1998. (IKA/KTA) - Prema priopćenju župnika iz Lovnice kod Zavidovića u BiH Franje Ivandića, nepoznati su počinitelji prošlog tjedna skinuli krov sa župne crkve u Lovnici i odnijeli zvono.