Budi dio naše mreže
Izbornik

Banjolučki župnik Ošap zahvalio policiji za brzo rješavanje slučaja krađe

Banja Luka (IKA/TABB)

Župnik Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u središtu Banje Luke preč. Žarko Vladislav Ošap zahvaljuje djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova za brzo rješavanje krađe iz župnog ureda i vraćanje većine otuđenih stvari, prenijela je 27. studenoga Tiskovna agencija Banjolučke biskupije.

U razgovoru za Katoličku tiskovnu agenciju 26. studenog 2022. župnik Ošap je kazao da je policiji od ranije poznata osoba koja je ušla u župne prostorije i otuđila određene stvari. Budući da su djelatnici MUP-a, u suradnji sa župnikom Ošapom, imali prigodu pogledati nadzornu kameru, već sutradan 25. studenog pronašli su osobu koja je otuđila te pokušala i dijelom uspjela unovčiti otuđene stvari. Većina tih stvari vraćena je župniku Ošapu.

Župnik je pojasnio da je 24. studenog 2022. ta osoba, koju on ne poznaje, uspjela ući u župne prostorije dok se je on slavio misu u obližnjoj banjolučkoj katedrali te bio na svećeničkom susretu u Biskupskom ordinarijatu.

Vlč. Ošap istaknuo je uljudnost i otvorenost policijskih djelatnika. Također je kazao da mu je to prvo takvo iskustvo tijekom više od 34 godine svećeničke službe te da ranije nikada nije doživio sličnu krađu. Zahvaljuje Bogu za sve pa i na tom iskustvu. Dodao je da policija još nije uspjela pronaći nekoliko njegovih osobnih stvari koje nemaju veliku materijalnu vrijednost nego su dio dragih mu uspomena, objavio je TABB.