Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-pohoda-bdm

REAGIRANJE Fra Goran Rukavina, župnik u Topuskom: Netočnim i neprovjerenim informacijama potiče se na mržnju i podijeljenost

Donosimo u izvornom obliku reagiranje fra Gorana Rukavine, župnika Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Topuskom na članak objavljen u "Jutarnjem listu" 7. siječnja pod naslovom „Neugodna svađa župnika i kuhara koji spremaju tople obroke za stradale: Izluđuje me taj zvuk!" autorice Višnje Gotal, u kojem se on spominje u negativnom kontekstu. Župnik fra Goran Rukavina reagiranje na navedeni tekst poslao je 8. siječnja i uredništvu "Jutarnjeg lista".

Biskup Komarica predslavio mise u dvije gradske banjolučke župe

Biskup banjolučki Franjo Komarica i ove godine je – tradicionalno – predslavio koncelebrirane mise u dvije banjolučke župe: na Staru godinu u četvrtak 31. prosinca u središnjoj Župi Pohoda BDM, a na Novu godinu u petak 1. siječnja u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Trapistima.

REPORTAŽA Čučerje iz „teškog jučer“ s Kristom stvara „bolje sutra“

Potres koji je 22. ožujka godine pogodio Zagreb i okolicu ostavio je razorne posljedice, ne samo na materijalnim objektima, stanovima, kućama, crkvenim i društvenim objektima, već i u životima mnogih pojedinaca, obitelji i zajednica. Jedno od posebno teško pogođenih područja je područje župe Pohoda BDM u Čučerju.

Biskup Komarica na proslavi župne svetkovine u Sisku

Župa Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku proslavila je u petak 31. svibnja župnu svetkovinu. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica u koncelebraciji s deset svećenika te uz sudjelovanje župljana, hodočasnika i predstavnika županijskih i gradskih vlasti.

Ljetni oratorij Kraljice Mira

U župi Pohoda BDM u Sisku od 24. do 30. lipnja održat će se ljetni oratorij Kraljice Mira „Sve(t) ili ništa“.