Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan formacijsko-pastoralni susret bogoslova Bjelovarsko-križevačke biskupije

Garešnica (IKA)

Bogoslovi Bjelovarsko-križevačke biskupije imali su formacijsko-pastoralni susret u Garešnici 25. i 26. rujna 2021. u organizaciji povjerenika za bogoslove i trajnu formaciju svećenika Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Susret je ove godine održan u pastoralnom centru župe Garešnica. Kako je u tijeku Godina svetoga Josipa, susret je sadržavao teme u kojima su bogoslovi mogli promišljati o životu svetoga Josipa.

Kroz teme u kojima su sudjelovali, život toga velikog sveca Katoličke Crkve, postao je još bliži i životima tih mladih ljudi koji su krenuli putem svećeništva.

Predavanja i promišljanja o svetom Josipu kao premudrom uzoru kojeg bogoslovi žele nasljedovati imali su župnik u Daruvaru I. vlč. Ivan Popić i generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Stjepan Ptiček. Bogoslovi su sudjelovali u molitvi krunice zajedno s narodom, a misu u subotu 25. rujna predslavio je mons. Ptiček.

Na susretu je sudjelovao i bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. U nedjelju je u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Garešnici predslavio misu u zajedništvu s bogoslovima i narodom.

Šutnja svetoga Josipa, nikako nije bila njegova unutarnja ili duhovna praznina, već posebna snaga vjere iz koje je sv. Josip donosio životne odluke i crpio snagu za svoje životne izazove.