Budi dio naše mreže
Izbornik

Upaljena druga adventska svijeće u Dubrovniku uz sudjelovanje vjernika lapadske župe

Dubrovnik (IKA)

Obred paljenja druge adventske svijeće na adventskom vijencu, postavljenom na prostoru između Kneževa dvora i katedrale u Dubrovniku, u subotu 4. prosinca predvodio je župnik župe sv. Mihajla i dekan dekanata Dubrovnik 1 don Robert Ćibarić s vjernicima te župe.

Svijeću je u ime Grada Dubrovnika upalila dogradonačelnica Jelka Tepšić.

Prigodni duhovni nagovor župnik Ćibarić je započeo obraćajući se djeci pitanjem znaju li kakvi bismo trebali biti. Djeca su uglas odgovorila da bismo trebali biti dobri. Župnik se na to obratio svima prisutnima zaključivši da kada djeca znaju kakvi trebamo biti onda i mi budimo jedni prema drugima takvi.

Suosjećajan, milosrdan i blizak Bog dolazi nam u susret, nastavio je župnik. To bi trebao biti povod istinskoj i dubokoj radosti. Ivan Krstitelj, koji nas kroz ovo vrijeme došašća želi pripremiti na dolazak Gospodina, poziva nas da aktivno sudjelujemo u našem spasenju, potaknuo je na promišljanje sve okupljene vjernike. U tami je zapaljeno svjetlo, u pustinji se podigao glas. Naviještena je radosna vijest koja i nama govori da se radujemo u Gospodinu jer je Gospodin blizu.

Lapadski župnik je pozvao sve na molitvu. Potaknuo je također sve prisutne da mole jedni za druge, da nam Gospodin daruje snagu da širimo dobrotu i ljubav međusobno, zaključio je.

Cijeli program su animirale i svojom glazbenom izvedbom pratile odgojiteljice i djeca iz Vjerske odgojne skupine vrtića Mala kuća iz Mokošice. Program paljenja svijeća ostvaruje se u suradnji Grada Dubrovnika i Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije.

Podsjetimo, ove godine zbog najavljenog nevremena bilo je izostalo svečano paljenje prve adventske svijeća, pa je radost zbog sudjelovanja u paljenju druge svijeće tim bila veća.