Budi dio naše mreže
Izbornik

U 11 sati ustoličenje novoga kotorskog biskupa mons. Ivana Štironje

Kotor (IKA)

Na blagdan bl. Ozane Kotorske u utorak 27. travnja u Kotoru u katedrali sv. Tripuna održat će se ustoličenje novoga kotorskog biskupa mons. Ivana Štironje, izvijestili su iz Kotorske biskupije.

Biskupsko ustoličenje svečani je čin u kojem izabrani biskup kanonski preuzima biskupiju koja mu je od Svetog Oca povjerena na upravljanje i vodstvo. Misa ustoličenja počet će u 11 sati u katedrali Sv. Tripuna. Blagdanske mise u čast bl. Ozane bit će u 8 i 18 sati u crkvi Sv. Marije od Rijeke (Koleđate) u kojoj počiva blaženičino neraspadnuto tijelo.

Misno slavlje može se pratiti na mrežnoj stranici Radiotelevizije Herceg-Bosne. 

Tijekom boravka u crkvama obavezno je održavanje uobičajenih epidemioloških mjera.

U nedavnom razgovoru za Hrvatski katolički radio i Informativnu katoličku agenciju, mons. Štironja je pojasnio zašto je za svoju biskupsku službu odabrao geslo „Bog je ljubav“.

„To mi je ponajprije najljepša definicija Boga. To je ujedno i veza s mojim mladomisničkim geslom koje glasi: O ljubavi tvojoj Gospodine, pjevat ću dovijeka! Upravo te tri riječi označavaju i središte kršćanske vjere, a ujedno su poziv svakom kršćaninu: ljubiti poput Boga i biti milosrdan kao Bog. Dakle, svi smo pozvani na svetost. Ako zaista želimo biti kršćani i izvršiti svoje kršćansko poslanje, a pogotovo, ako idemo dalje, pa govorimo o svećeničkom i biskupskom poslanju, time još više“, rekao je, između ostaloga mons. Štironja.