Budi dio naše mreže
Izbornik

Uzdižemo Kristu Spasitelju naše molitve za obnovljenu predanost na putu pomirenja i bratstva

Vatikan (IKA)

U povodu Božića i početka nove godine papa Franjo, anglikanski primas Justin Welby i bivši moderator Škotske prezbiterijanske Crkve John Chalmers poslali su zajedničku poruku predsjedniku Južnog Sudana Salvi Kiiru Mayarditu, i čelniku oporbe Rieku Macharu.

U poruci jamče svoju blizinu u njihovim naporima za što skoriju provedbu mirovnih sporazuma. Političkim vođama i svim stanovnicima Južnoga Sudana izrazili su najljepše želje mira i blagostanja, prenosi Vatican News

Uzdižemo Kristu Spasitelju naše molitve za obnovljenu predanost na putu pomirenja i bratstva, istaknuli su Papa, Welby i Chalmers te zazvali obilni Božji blagoslov na političke vođe i cijeli Južni Sudan, poželjevši da Gospodin Isus, Knez mira, rasvijetli i vodi njihove korake u dobroti i istini, kako bi im se omogućio priželjkivani posjet toj dragoj zemlji.

Naime, na kraju molitve Angelusa, 10. studenoga, papa Franjo izrazio je želju da sljedeće godine posjeti Južni Sudan, a nakon sastanka s canterburryjskim nadbiskupom Welbyjem u Vatikanu sredinom studenoga, obojica su izrazili namjeru da zajedno posjete tu afričku zemlju ukoliko sukobljene strane do veljače sljedeće godine formiraju Vladu nacionalnoga jedinstva.

 

 

Ključne riječi:
ekumenska poruka Papa Sudan