Budi dio naše mreže
Izbornik

Varaždin: Koncert u sklopu duhovne priprave za svetkovinu Duhova u Varaždinu

Varaždin (IKA)

Koncertom Alana Hržice i sestara Halužan vjernici Varaždinske biskupije nastavili su svoj osmodnevni hod priprave za svetkovinu Duhova.

Naime, unatrag nekoliko godina Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije organizira i animira duhovnu pripravu vjernika za svetkovinu Duhova Duhovskom osminom.

Na koncertu „Kod Grgura“ održanom ispred franjevačke crkve Sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu 29. svibnja okupili su se ponajviše mladi i mlade obitelji s djecom te su zajedno s izvođačima pjesmom slavili Gospodina. Kocert je bio humanitarnog karaktera za obnovu samostana sestara uršulinki u Zagrebu koji je teško oštećen u nedavnom potresu.

Koncert je otvorio vlč. Tihomir Kosec s nekoliko svojih skladbi u čemu su mu pomogli mladi Varaždinske biskupije, duhovnik u Dječačkom sjemeništu na Šalati u Zagrebu vlč. Petar Mlakar i varaždinska glazbenica Martina Sabljak. Nakon toga nastupile su sestre Halužan, kojima se na kraju u pjesmi zahvale, molitve i slavljenja pridružio i Alan Hržica.
Projekt koncerta duhovne glazbe podržao je svojim dolaskom i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, a akademska slikarica Eva Vukina tijekom slavlja izradila je sliku Isusa u tehnici ugljena na papiru kao osobni doprinos humanitarnoj akciji koncerta.