Budi dio naše mreže
Izbornik

Vatikan ima žensku nogometnu ekipu

Vatikan (IKA)

Vatikan je dobio svoju prvu žensku nogometnu ekipu. Svoj debi imat će 26. svibnja, povodom Dana obitelji, u prijateljskoj utakmici protiv igračica AC Roma koje igraju u talijanskoj Seriji A.

Kako prenosi talijanski Avvenire bit će to prestižni debi za novoosnovanu ekipu, koja je u međuvremenu poduzela i prve korake za sudjelovanje na turniru koji će organizirati bolnica Bambino Gesu. Već je za 22. lipnja dogovoreno i prvo gostovanje u Austriji gdje će vatikanske nogometašice odigrati još jednu prijateljsku utakmicu.

U najmanjoj državi na svijetu svaki četvrti zaposlenik je žena te je tu i rođena ova ideja koja je potpuna novost za Svetu Stolicu.

Oko 60% ekipe sastavljeno je od zaposlenica, 20% čine supruge uposlenika, a preostalih 20% njihove kćerke. Kapetanica je kamerunska nogometašica Eugene Tcheugoue, koja igra na poziciji napadačice. Ostatak momčadi čine Cristina Albini, Chiara Armenti, Claudia Bassetti, Barbara De Filippi, Federica Di Lorenzo, Orietta Ferretti, Francesca Folino, Francesca Martinelli, Desire Pallotta Nardi, Rita Pietringa, Laura Pucciarmati, Elisa Tomassini, Maura Turoli i Ilaria Valentini. S klupe ih predvodi trener Gianfranco Guadagnoli, dok ulogu predstavnika ima Danilo Zennaro, lider Sportske udruge Vatikana, prenosi portal nedjelja.ba.

Ključne riječi:
nogomet Vatikan žene