Budi dio naše mreže
Izbornik

Uskrsno bdjenje u Gundincima

Gundinci (IKA)

Vazmeno bdjenje na Veliku subotu 20. travnja u župnoj crkvi Sv. Mateja u Gundincima predvodio je ravnatelja Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina uz župnika Josipa Dominkovića te domaćeg sina dr. Dragu Tukaru.

U propovijedi mons. Svalina je istaknuo radosnu vijest da je Krist uskrsnuo i svojoj nebeskoj proslavi želi pridružiti sve koji ga slijede. Krist je naš život ispunio smislom koji izgleda i težak i nepravedan te ispunjen patnjom, razočaranjima, bolešću, tragedijama te na koncu – smrću. Za svu ljepotu i za sve blagodati ovoga života zahvaljujemo Bogu po Kristu i s Kristom, istaknuo je. Rekao je da je Krist svu životnu nesreću, koja završava smrću, svojim uskrsnućem preobrazio u sredstvo spasenja. Mons. Svalina zaključio je propovijed s riječima: „Krist je uskrsnuo, i mi smo već s njime suuskrsnuli, u nama već raste biljka vječnosti.. I zato hvalimo Boga drevnim biblijskim poklikom Aleluja!“

Na kraju slavlja župnik Dominković zahvalio je svima koji su sudjelovali u Vazmenom trodnevlju te zaželio svima sretan i blagoslovljen Uskrs u svoje ime i uime nazočnih svećenika.