Budi dio naše mreže
Izbornik

Večer dobročinitelja

Slavonski Brod (IKA)

U organizaciji udruge „Hrvatska za život“ i inicijative „40 dana za život“ u petak 22. veljače prvi put u Slavonskom Brodu u dvorani Carpe Diem održana je večer dobročinitelje pod geslom „Nije nebo visoko, nisu zvijezde daleko, samo spusti glavu i pogledaj dječje oči“.

Ta humanitarna večer okupila je dvjestotinjak sudionika među kojima sudionike inicijative „40 dana za život“, njihove prijatelje te brodske svećenike. Pozdravnu riječ uputila je Lidija Dugan, voditeljica istoimene inicijative na području Slavonije. Dirljivo je bilo potom svjedočenje jedne majke, koja je zahvaljujući članovima te inicijative rodila svoju kćer, koju je namjeravala pobaciti.


Predsjednik udruge i pokretač inicijative Ante Čaljkušić, koji je na susret došao s obitelji, zahvalio je sudionicima što svojim molitvamai prilozima pomažu rad i projekte udruge. On je predstavio rad udruge i plodove molitvene inicijative, naglasivši da je tijekom bdjenja u bolnicama bilo pedeset posto manje pobačaja, da je povećan broj poroda, te spašeno pedeset i osam života – odnosno više od dva razreda. Istaknuo je kako su brojne osobe, upoznavši tu inicijativu, promijenile svoje živote te dodao kako je cilj te večeri osim prikupljanja financijske pomoći za rad udruge i slavljenje života. „Rezultati i plodovi inicijative potvrđuju nam da molitva i post čine čuda. Mi smo kroz ove inicijative pokazali što može učiniti vjernik kada ustane i bori se za život onoga kojemu prijeti progonstvo iz ovoga svijeta. Stoga smo ove godine odlučili uzeti za nacionalno geslo svojih susreta ‘Gradimo kulturu života!’ i to s ciljem da promijenimo nacionalnu svijest o tome koliko je ljudski život nepovrediv, dostojanstven, koliko je svaki čovjek jedinstven i neponovljiv u povijesti. Mi gradimo kulturu života na čvrstoj stijeni – Isusu Kristu“, zaključio je Čaljkušić. Mladi glazbenici iz brodske molitve zajednice pjesmom su animirali cjelovečernji program, a posjetitelji su kušali slavonske specijalitete, koje su im pripremili članovi brodske inicijative „40 dana za život“.