Budi dio naše mreže
Izbornik

Velika Gospa u svetištu Snježne Gospe na Tekijama

Petrovaradin (IKA)

Večernjim misnim slavljem u svetištu Snježne Gospe na Tekijama, u utorak, 15. kolovoza, proslavljena je svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo i u najstarijem marijanskom svetištu u Republici Srbiji.

Misu u 18 sati predvodio je srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina u zajedništvu s rektorom svetišta, preč. Ivanom Rajkovićem, te drugim svećenicima Srijemske biskupije, a okupili su se vjernici hodočasnici iz okolnih župa.

Biskup Svalina je u homiliji tumačio lik Marijine kroz starozavjetnu sliku „Kovčega Saveza”, te ohrabrio vjernike da „i mi možemo biti poput Marije, činiti ono što je ona činila, a tako i zaslužiti što je ona zaslužila, uz pomoć Božje milosti”.

Zahvalio je svim prisutnim vjernicima što su došli na Tekije na proslavu Velike Gospe, koja se po prvi put nakon mnogo godina slavi i u tom svetištu, istaknuvši da to svetište treba živjeti i kroz godinu, napose na marijanske dane i svetkovine. Pozvao je vjernike da i dalje zajedničkim snagama pokušaju oživjeti kako to drevno svetište tako i čitavu Srijemsku biskupiju.