Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Apostolski nuncij Svete Stolice u Njemačkoj mons. Nikola Eterović posjetio HNK Hajduk

Split (IKA)

Nadbiskup Nikola Eterović, apostolski nuncij Svete Stolice u Njemačkoj sa sjedištem u Berlinu, u petak 24. srpnja posjetio je HNK Hajduk, piše na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk - hajduk.hr.

Podsjetimo, ove se godine navršilo 25 godina otkako je Sveti Otac, a danas svetac Ivan Pavao II., prvi put već sada daleke 1995. primio predstavnike HNK Hajduk, a za što je svakako najzaslužniji današnji Hajdukov gost, hajdukovac i Bračanin iz Puščića mons. Nikola Eterović.

HNK Hajduk je službenim prijemom za mons. Eterovića u klupskim prostorijama želio još jednom zahvaliti nadbiskupu Eteroviću na zauzetosti da njegova svetost Ivan Pavao II. primi predstavnike Hajduka, što je i učinio u dva navrata, 1995., a potom i 2003.

Službeni domaćin mons. Eteroviću bio je predsjednik Skupštine kluba Vinko Radovani, uz člana Nadzornog odbora Nina Martinića i predsjednika Uprave Marina Brbića.

U ugodnom razgovoru mons. Eterović sjetio se povijesnih dana kada su se predstavnici HNK Hajduk našli s Ivanom Pavlom II.

Pritom je predsjednik Skupštine Radovani, nakon što mu je stavio šal Hajduka oko vrata, uz ostale darove, uručio mons. Eteroviću i fotografiju s prvog prijema predstavnika HNK Hajduk sa Svetim Ocem Ivanom Pavlom II.1995., na kojoj je i sam nadbiskup Nikola Eterović.
Mons. Eterović razgledao je klupske trofejne salone gdje je bio impresioniran klupskom poviješću, potom se uputio kroz klupske prostorije do svečane lože, iz koje se spustio na igralište.

Potom se, prije odlaska, pomolio u klupskoj kapelici za sve preminule navijače, nogometaše, trenere, djelatnike i dužnosnike koji su preminuli od osnutka Kluba.

Na kraju, valja istaknuti kako su svi u klubu bili zatečeni koliko mons. Eterović poznaje Hajdukovu povijest, te da prati i aktualna zbivanja. Naravno kao “pravi hajdukovac”, piše u petak 24. srpnja na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk – hajduk.hr.

Tekst, fotografije i video: hajduk.hr