Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Biskup Košić u Sisku predmolio 22. istovremenu krunicu "Hrvata svega svijeta" za sve žrtve potresa

Sisak (IKA)

Otac Ivan Ike Mandurić u subotu 2. siječnja organizirao je u potresom ranjenom Sisku 22. po redu istovremenu krunicu „Hrvata svega svijeta" na Zoom platformi na nakanu za sve žrtve potresa na Banovini, odnosno Petrinji, Sisku i Glini i okolnim krajevima, a prenosila se putem YouTube kanala. U molitvu je uveo sisački biskup mons. Vlado Košić. Uvodni dio i snimku krunice donosimo u cijelosti.

22. istovremena krunica „Hrvata svega svijeta” na Zoom platformi / Foto: YouTube/screenshot

Uz biskupa Košića i o. Iku Mandurića, molitelji su bili australski dobrotvori Ante Mihaljević, Marko Franović, Mihael Mile Bošnjak, Damir Berdi, Zoran Mihaljević i Mark Franović (svi iz Sydneyja u Australiji), Marko Štefanec iz Kanade, koji su se zdušno angažirali u akciji prikupljanja humanitarne i financijske pomoći za potresom razrušenu hrvatsku Banovinu.

“Bez obzira na rijeku volontera, svu humanitarnu pomoć koja dolazi potresom pogođenom Banovini iz cijele Hrvatske, ali i  pomoći koja dolazi sa svih kontinenata i država svijeta, uvijek je važno i moliti. Ovim putem spajamo s tri kontinenta u molitvi”, kazao je na početku otac Ivan Ike Mandurić.

Sisački biskup Vlado Košić opisao razmjere štete na crkvenim objektima u Sisačkoj biskupiji

Fra Zvonko Tolić je također trebao biti jedan od predmolitelja, ali je bio spriječen prethodno dogovorenim obvezama, no poslao je svoju prethodno snimljenu video poruku iz sjedišta Hrvatske katoličke misije u Berlinu, koju također možete vidjeti i čuti u prilogu.

Biskup Košić prije same molitve, opisao je razmjere štete nastale u potresu na crkvenim objektima u Sisačkoj biskupiji, njegove riječi prate stravični prizori urušenih crkava, kapela, ali i sisačke katedrale.