Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Kardinal Parolin posjetio dječju bolnicu Bambino Gesù

Rim (IKA)

Kao svakog Božića, Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin posjetio je dječju bolnicu Bambino Gesù i prenio Papin blagoslov malim pacijentima, prenosi Vatican News. 

Tijekom posjeta koji je trajao gotovo tri sata, kardinal Parolin prenio Papinu božićnu čestitku malim pacijentima, ali i liječnicima, medicinskim sestrama i cijelom osoblju. Vi ste Papini suradnici, rekao im je, ističući da se djelo učinjeno za tu djecu ne završava unutar zidova bolnice, nego je ono korak prema globalnom miru.

Danas smo svi zabrinuti zbog svega što se događa u svijetu, ne vidimo nikakve perspektive za rješenje rata koji je već gotovo godinu dana u tijeku u Ukrajini, ali i brojnih drugih sukoba u svijetu. Stanje je vrlo neizvjesno. Čovjek onda kaže: što mogu ja učiniti da promijenim situaciju? Mislim da ono što trebamo činiti jesu naše dužnosti, te da ih trebamo činiti vjerno i velikodušno; tada će svatko od nas da svoj mali, veliki prinos izgradnji boljega svijeta, istaknuo je Papin državni tajnik.

Mislite uvijek na to: vi ste Papini suradnici, ponovio je kardinal obraćajući se bolničkom osoblju te dodao – Ovdje se očituje Papina ljubav prema bolesnima, a posebno prema onima koji su najpotrebitiji i prema kojima se osjećamo posebno u nevolji. Koji je smisao bolesti djece, boli djece, žalosti nedužnih mališana?  To je pitanje koje si čovječanstvo postavlja od trenutka kada je počelo pomalo razmišljati. I mi nismo u stanju dati odgovore… Međutim, ostaje veliko otajstvo života; ono što možemo učiniti jest stati kraj njih poput Dobroga Samaritanca iz prispodobe i brinuti se o njima. Osjećajte se doista Papinim suradnicima u tom poslanju, potaknuo ih je te dodao: “I još više; s obzirom da i Papa ima nekoga iznad sebe, osjećajte se Gospodinovim suradnicima u brizi o onima koji su u potrebi”.